MMČR Motokros – Závěr sezony bude o víkendu v Petrovicích

Pokud nám to epidemiologická situace a stálé změny jednotlivých nařízení dovolí, odjedeme závěrečný sedmý podnik letošního Kůta MMČR v motokrosu jednotlivců v Petrovicích u Karviné. Je již zvykem, tak poslední závod určí vítěze jednotlivých tříd. Tak se nechme překvapit, kdo bude míchat pořadím celkového hodnocení a stane se mistrem České republiky.

Kapitoly článku

MX1

Už na předchozím závodě v Opatově získal svůj první titul mistra České republiky Maximilian Nagl (Haas Racing Team). V Petrovicích u Karviné se na startu neobjeví, který jde na operaci. Max měl o titulu jasno již po první vyhrané rozjížďce, kdy si zvýšil svůj bodový náskok na druhého Václava Kováře (HT Group Racing Team). Pro Kováře byl minulý závod nejtěžším závodem sezóny. Na druhého jezdce ztrácí třetí Martin Krč (Sixtynine MXRT, s.r.o.) pouhých sedm bodů. Můžeme se tak těšit na zajímavé souboje této rychlé dvojice. V Opatově se poprvé na stupně vítězů dostal čtvrtý Filip Neugebauer (Osička MX Team), který bude chtít potvrdit svou formu i v Petrovicích. Pátým závodníkem průběžného pořadí je stále Pascal Rauchenecker (Orion Racing Team), který by měl závodit v Německu. Letos se daří také šestému Františku Smolovi (4C Racing). Nebýt několika zaváhání, mohl pomýšlet na lepší celkové umístění. Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team) je na průběžném sedmém místě. Zejména v závěru sezóny se daří osmému Jakubovi Menclovi (MTX Racing Team).

MX2

Po minulém závodě se do vedení dostal slovenský závodník Šimon Jošt (Osička MX Team). Slovák udělá všechno pro to, aby svůj první český titul získal. Před posledním závodem drží stříbrnou pozici Marek Sukup (HT Group Racing Team). Marek před sezónou nečekal, že by se mohl dostat tak vysoko a druhé místo je určitě úspěchem. Na třetím místě je Michael Sandner (Motosport Chýnov v AČR). Ten se už českého šampionátu nezúčastní. Byl povolán továrním týmem GasGas na závody mistrovství světa. Průběžně čtvrté místo drží Patrik Liška (HT Group Racing Team), kterému však na záda dýchá mladý talent Jan Wagenknecht (Haas Racing Team). Pátý Wagenknecht chytl tu správnou rychlost až v závěru sezóny a bude zajímavé sledovat jeho jízdu v Petrovicích. Rakouský jezdec Johannes Klein (PP Racing) drží průběžné šesté místo. Zda se ukáže na startu, zůstává otázkou. Petr Rathouský (Orion Racing Team) je po přechodu na čtyřtaktní motorku hodně vidět. Drží sedmé místo. Osmičku nejlepších uzavírá Denis Poláš (Rentor Racing Team).

Ženy

Jeden jediný bod chybí první Kristýně Vítkové (Yamaha Čepelák Racing Team), aby mohla slavit obhajobu loňského titulu. Na druhém místě je průběžně druhá Barbora Laňková (Orion Racing Team), která v Petrovicích bude o své místo bojovat s rychlou Rakušankou Elenou Kapsamer (Motosport Chýnov v AČR). V letošní sezóně se daří i čtvrté Sarah Schnelzer (Motosport Chýnov v AČR), která by se znovu chtěla postavit na stupně vítězů. I přes neúčast na posledním závodě drží pátou pozici Lucie Simonová. Stejně jako Simonová má 161 bodů další rakouská závodnice Alina Barthel (Motosport Chýnov v AČR), které patří šesté místo. V Opatově zajela svůj nejlepší závod sedmá Aneta Čepeláková (Yamaha Čepeláková Racing Team). Aneta ukazuje svůj talent a je třeba počítat s jejími dobrými starty. Kristýna Tomišková (Team Motokrosová Škola CZ) drží průběžnou osmou pozici.

Veteráni

Petr Bartoš (Orion Racing Team) vyhrál v letošní sezóně už dvanáct rozjížděk a v čele tabulky se drží se třemi sty body. Naopak dvanáct druhých míst má prozatím druhý Martin Žerava (KRTZ Motorsport). Letos zaujímá třetí místo Radek Toman (Promoto Husqvarna Racing Team). Celkem vyrovnané výsledky zajíždí v letošní sezóně čtvrtý Zdeněk Pučálka (KRTZ Motorsport). Výborně odstartovat do jednotlivých závodů se daří pátému Vladislavu Mužíkovi (Motosport Chýnov v AČR). V Petrovicích nastane boj hlavně mezi jezdci na šestém až osmém místě. Průběžné šesté místo si drží Stanislav Horský před sedmým Martinem Brádkou a osmým Pavlem Kňavou.

Kůta MM České republiky v motokrosu:

11. října 2020 – Dalečín - družstva

Časový harmonogram - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist