MMČR Motokros – Do Opatova míří týmy na předposlední podnik sezony

Šestý a zároveň předposlední závod letošní sezóny odstartuje už v neděli 20. září na východočeské trati v Opatově u Svitav. Většina závodníků má opatovskou trať v oblibě, tak můžeme očekávat zajímavou podívanou. Jezdecké souboje na minulém závodě totiž ukázaly, že i přes nižší konkurenci je co sledovat. Jezdci navíc budou muset bojovat o každý bod, který je může posunout průběžným pořadím na lepší pozice.

Kapitoly článku

MX1

Jezdcem, který má na své motorce červenou tabulku je i po pátém závodě německý závodník Maximilian Nagl (Haas Racing Team), který má na první pozici náskok 42 bodů. Nad jeho účastí v Opatově visí otazník, jelikož se začínají rozjíždět i jiné šampionáty. Stále nejlepším českým zástupcem v kubatuře MX1 je průběžně druhý Václav Kovář (HT Group Racing Team). Kovář v poslední době svádí velké boje s průběžně třetím Martinem Krčem (Sixtynine MXRT, s. r. o.). Krč je velkým bojovníkem a ani v Opatově se nevzdá bojů o body. Čtvrtým mužem v pořadí je Rakušan Pascal Rauchenecker (Orion Racing Team), který by už do průběžného hodnocení neměl v letošní sezóně promluvit. Pátému Filipu Neugebauerovi (Osička MX Team) se prozatím nepodařilo vystoupat na pódium. Sám Filip i jeho tým věří, že by to mohli v Opatově zlomit. Jaromír Romančík (SXS FORM Vision Racing Team) je aktuálním závodníkem na šesté pozici. Pro Romančíka nepovedený Pacov dovolil snížit náskok sedmému Františku Smolovi (4C Racing). Ten se v letošní sezóně jeví jako nenápadný jezdec, který však dokáže bojovat i na předních příčkách. Na osmé místo se po Pacově dostal Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team), který se v závěru sezóny dostává do formy.

MX2

Michael Sandner (Motosport Chýnov v AČR) je ve vedení s náskokem 7 bodů. Červenou tabulku přebral v Pacově jeho týmový manažer a stále je otázkou, zda se ukáže na dalších závodech. Na průběžně druhém místě je prozatím Šimon Jošt (Osička MX Team), který udělá všechno pro to, aby znovu stál na pódiu a stal se právě on držitelem červené tabulky. Prozatím bronzový je Marek Sukup (HT Group Racing Team), který se poprvé v letošní sezóně dostal na stupně vítězů. Po neúčasti v Pacově se na čtvrtou pozici propadl rakouský závodník Johannes Klein (PP Racing), který se závodu nezúčastnil z důvodu termínové kolize. Na páté místo se v Pacově probojoval Jan Wagenknecht (Haas Racing Team), který se zde poprvé postavil na stupně vítězů v seniorském mistrovství České republiky. V letošní sezóně zajíždí vyrovnané výsledky šestý Patrik Liška (HT Group Racing Team), který má stejně bodů jako Wagenknecht. Nebýt několika chyb, mohl by se v průběžném pořadí pohybovat na vyšších příčkách. Sedmý je stále Tom Vialle (Red Bull KTM Factory), který si zajistil velký dostatek bodů na prvních dvou závodech. Na startu ho již neuvidíme. Slovenský jezdec Richard Šikyňa (JD Gunnex KTM Racing Team) uzavírá osmičku nejlepších závodníků.

Ženy

Náskok ve vedení si navýšila Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team), které poslední dva závody nevyšly dle představ. Kristýna však bojuje a bude bojovat o titul mistryně České republiky. Na druhém místě je Barbora Laňková (Orion Racing Team). Laňkové lépe sedla druhá polovina sezóny, a tak můžeme očekávat tlak i z její strany. Průběžně třetí je Rakušanka Elena Kapsamer (Motosport Chýnov v AČR), která v Pacově poprvé vystoupala na stupínek nejvyšší. Čtvrtou ženou průběžného pořadí je Sarah Schnelzer (Motosport Chýnov v AČR), která hlavně po startu ukazuje svou sílu a chuť závodit. Zkušená závodnice Lucie Simonová je průběžně pátá a i ona může stále míchat pořadím. Závod v Pacově se asi nejhůře v letošní sezóně vydařil šesté Alině Barthel (Motosport Chýnov v AČR). Své časy v jednotlivých jízdách zlepšuje a zkušenosti sbírá Aneta Čepeláková (Yamaha Čepelák Racing Team), která zaujímá sedmou pozici. Prozatím na osmém místě se nachází Alexandra Massury (Motosport Chýnov v AČR).

Veteráni

Vynikající závodník a velký srdcař Petr Bartoš (Orion Racing Team) se drží v čele veteránské kategorie s náskokem 30 bodů na druhého Martina Žeravu (KRTZ Motorsport), kterému je letos souzena druhá pozice. Průběžně třetí je Radek Toman (Promoto Husqvarna Racing Team), který prozatím dost ztrácí na výše zmíněnou dvojici. Na čtvrtém místě je Zdeněk Pučálka (KRTZ Motorsport), který bude svádět souboje s pátým Martinem Brádkou. Oba předvádí vyrovnané výkony a bodový rozdíl není tak markantní. Jihočech Vladislav Mužík (Motosport Chýnov v AČR) drží průběžné šesté místo. Na sedmé pozici se nachází Jan Hůda (4C Racing) a osmičku nejlepších uzavírá Stanislav Horský.

V kategorii Veterán 50+ drží první místo po pěti závodech Roman Skalka (SXS FORM Vision Racing Team). Průběžné druhé místo obsadil Josef Nesejt a třetí Zdeněk Svoboda (Motosport Chýnov v AČR).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist