MMČR juniorů a žen 2023 - Motokrosový šampionát míří do Vranova u Brna

Druhý závod MX Shop Sekerka MMČR juniorů a žen 2023 se uskuteční už v sobotu 27. května 2023. Závod bude hostit oblíbená trať se zkušenými pořadateli ve Vranově u Brna, kam se mistrovský závod vrací po několikaleté pauze. Na startu nebudou chybět tradiční juniorské kategorie a třída žen! Jak si juniorští závodníci společně se ženami aktuálně vedou?

50ccm

Červenou tabulku získal Oskar Walter (Motosport Chýnov) z Německa, kterého na prvním závodě nic nepřekvapilo, a s přehledem zvítězil. Konkurovat mu určitě bude Benedikt Svoboda (Team Motokrosová Škola CZ), který má dobré reakce na startu. Aktuálně je druhý. Třetí průběžně je polský závodník Filip Juszczyk, na kterého nestačil čtvrtý Adam Prchal (Katmar). Páté místo patří rakouskému závodníkovi Timovi Scharingerovi (Motosport Chýnov), šestý je David Šimák, sedmý Maxim Pola a osmý Jan Salaba. Do nejlepší desítky se vejde ještě David Vlček a Ondřej Štros.
Společně s padesátkami se na start postaví Vojtěch Novotný (Motoxforkids.com) v podtřídě E-bike, kde prozatím závodil jako jediný.

65ccm

V pětašedesátkách má nejlépe nakročeno rychlý Dominik Hasoň (JB MX Racing), kterému může konkurovat průběžně druhý Patrik Nohavica nebo třetí Josef Vrtal (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim). Těsně za pódiovým umístěním je aktuálně Tymoteusz Dabrowski, kterého budou moci ohrozit týmoví kolegové Tomáš Glogar (JB MX Racing) a Amálie Anna Kameníková (JB MX Racing). Sedmé místo zaujímá Filip Raitmayer (MX Kids Academy Dobřany). Osmý je Matej Masár (Motoškola Racing 99)), devátý Vojtěch Zendulka (Mark 82) a desítku nejlepších uzavírá Elias Eder (Motosport Chýnov), který rozhodně bude chtít bojovat o několik příček výše!

85ccm

Jezdci třídy 85 ccm mají najeto asi nejvíce ze všech. Mezi prvním národním závodem absolvovali už dva mezinárodní podniky. Jezdci do toho jdou naplno a souboje jsou vidět po celou dobu jízdy! Ve vedení seriálu je aktuálně David Widerwill (Q Racing Team), který předvádí výborné souboje se druhým Adamem Hruškou (MTX Racing Team), třetím Matyášem Výletou (KRTZ motorpsort) i čtvrtým Stanislavem Pojarem (Action Racing). Všichni mají šanci bojovat o vítězství. Páté místo drží Filip Křivan, kterého by mohl v průběžném hodnocení přeskočit Vojtěch Borovička (MX Martin Group) nebo Dominik Čižinský (Testa Racing Team). Z desítky nejlepších může ještě překvapit Matěj Laštovička, Martin Smolka (MX Kids Academy Dobřany) a Ondřej Ludvík (KRTZ motorpsort).
Závodu by se měl zúčastnit i Aron Katona (Motosport Chýnov) z Maďarska, který by rád využil závod ve Vranově jako průpravu na závody evropského charakteru. U národního šampionátu platí, že zahraniční závodník může závodit, může závod vyhrát, ale není hodnocen do celkového pořadí!

Ženy

Aneta Čepeláková (Yamaha Čepelák Racing Klub) je aktuálním lídrem třídy žen. Čepeláková upřednostnila účast na MMČR na úkor závodu mistrovství Evropy, tak se nechme překvapit, jak ji vranovská trať bude vyhovovat. Druhé místo drží Rakušanka Alina Barthel (Motosport Chýnov), která letos už ozkoušela i závody mistrovství světa. Třetí Barbora Laňková (Orion Racing Team) a čtvrtá Jana Antošová znají vranovský areál moc dobře, jejich cílem bude bojovat o pódiové umístění! Pokud neudělá pátá Kristýna Tomišková (Team Motokrosová Škola CZ) chybu, mohla by i ona bojovat výše, stejně jako šestá Lucie Simonová (4 Cross) nebo sedmá Viktorie Lohniská (MTX Racing Team). S osmým průběžným místem není spokojená Sarah Schnelzer (PH Racing). V nejlepší desítce najdeme ještě Vanessu Zimmermanovou (MTX Racing Team) a Danielu Feglarovou (GT2 motorsport).

125ccm 2T

Sezónu ve třídě 125 ccm 2T zahájil nejlépe Jakub Jakl (Starling Cross Team), který v Dobřanech zvítězil stylem start-cíl. Předvedl jistý výkon a ukázal, že s ním musíme na předních příčkách počítat v každém závodě. Jako druhý je průběžně polský závodník Seweryn Gazda (PZM), jehož jen těsně nepřekonal třetí Martin Závrský (NEW2 Project). Závrský bude patřit mezi aspiranty na umístění na pódiu, má za sebou však silné soupeře. Čtvrtý Martin Červenka (Orion Racing Team) i pátý Tomáš Ptáček (Cermen KTM Racing Team) dokážou zabrat a ve Vranově budou chtít více! Od šestého do osmého místa předvádí závodníci vyrovnané výkony a bude příjemné sledovat, kdo z tria Dominik Kučeřík (Orion Racing Team), David Kadleček (Testa Racing Team) a Jan Švandrlík (Q Racing Team) bude po sezóně nejlepším. Průběžně devátého Dominika Erika Rochla bohužel vyřadilo ze hry o další mistrovské body zranění. Desátým pilotem průběžného pořadí je Pavel Tomiška (Team Motokrosová Škola CZ).

MX2 Junior

Nejrychlejším jezdcem třídy MX2 v juniorské i seniorské sekci je prozatím Jan Wagenkencht (HT Group Racing Team). Wagenknecht má motorku pod kontrolou, dosavadní tratě mu seděly a vždy prokázal trpělivost, která ho vynesla na stupínek nejvyšší. Druhý Martin Venhoda (Q Racing Team) by ve Vranově neměl startovat, upřednostní německý seriál ADAC. Průběžně třetím závodníkem je aktuálně Adam Dušek (HT Group Racing Team), jemuž by trať ve Vranově mohla vyhovovat. Po prvním závodě je pátý Petr Rathouský (Orion Racing Team). Na stopětadvacítce vybojoval průběžné šesté místo Vítězslav Marek (Cermen KTM Racing Team). Svou reputaci bude chtít napravit Daniel Mandys (SMX Racing Team Rudník), který do Vranova přijede s jasným cílem – pódiové umístění. Osmým jezdcem pořadí je Jiří Matějec (MX Team Znojmo), devátý je Jaroslav Katriňák (CEMF) a desítku nejlepších uzavírá Luděk Černý (MX Team Znojmo).

Volné tréninky začínají už v 7:20 a první finálové rozjížďky budou odstartovány v 10:50. Přijměte pozvání a přijeďte v sobotu 27.května do Vranova podpořit své oblíbence, či oblíbenkyně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist