MMČR Junior: Mladí motokrosaři závodili v Kaplici

Závody v Kaplici přinesly další skvělé juniorské závody a v některých třídách dokonce zvraty. Viděli jsme překvapivé vítěze a někomu se lepila smůla na paty. Kdo teď vede jednotlivé třídy v tabulce průběžných výsledků? My už to víme! Vy se to dozvíte právě teď.

50ccm

Kdo chytil druhý dech, to je Jan Veselý, suverénní vítěz prvního klání sezony neměl následující závody tak šťastné. V Kaplici bylo ale všechno jinak, Jan se do závodů opřel. Hlavně do druhé rozjížďky, kterou vyhrál, a ovládl závod i celkově. Stále je tak na druhém místě, ale dostal se prvnímu Maximovi Zimmermanovi na dohled. Zimmerman byl v Kaplici na druhé pozici, vyhrál první rozjížďku, ale lepší výsledek v té druhé mu ukradl právě Veselý a také Dominik Hasoň (SMS Morava), ten byl v Kaplici celkově třetí. To je Dominikův nejlepší výsledek sezony. Také v průběžném hodnocení si polepšil a posunul se ze sedmého na šesté místo. Celkově čtvrtý v Kaplici byl Josef Vrtal (SMS Morava), i přesto si ale stále drží průběžnou třetí příčku. Pátý skončil Elias Felbermair z Rakouska, pro kterého to byl první závod MMČR, Rakušan byl i šestý, a to Ben Ackerl (oba Motosport Chýnov v AČR). Následoval Hugo Brant (Cermen s.r.o.), Matyáš Koutný (SMS Morava), Jaroslav Novotný (SMS Praha) a Jan Milota (SMS Praha).

65ccm

Vítězslav Marek (Cermen s.r.o.) pokračuje stále na stejné vlně, té bez porážky. Stejně jako ty předešlé, se mu podařilo vyhrát i čtvrtý závod sezony. Druhé místo pro sebe vybojoval Stanislav Pojar (SMS Praha). Standovi se tak povedl nejlepší závod této sezony a může být se sebou naprosto spokojený. Tento výsledek ho přiblížil nadosah třetímu průběžnému místu, zatím je čtvrtý ale jenom o dva body. Třetí místo patřilo v Kaplici Martinovi Červenkovi (APD Racing s.r.o.), povedl se mu tak o jedno místo lepší výsledek než v ne úplně vydařeném Karlíně, průběžně je ale stále druhý, třetí je David Widerwill (Cermen s.r.o.). Tomu Kaplice přinesla celkové čtvrté místo v závodě. Páté místo patřilo Ferencovi Orlovovi (Motosport Chýnov v AČR), Ferenc je pátý i průběžně. Šestý dojel Matyáš Výleta (KRTZ Motorsport), sedmý Pavel Tomiška (Team motokrosová škola CZ), osmý Ferdinand Lipka (Promotorsport z.s.), pro kterého to byl nejlepší sezonní výsledek. Devátý byl v Kaplici Jakub Zahradník a desátý Dominik Valter (SMS Praha).

85ccm

Maďarské duo ovládlo závody třídy 85ccm. Bence Pergel zavítal na MMČR juniorů poprvé v sezoně a hned se ujal vítězství. Vyhrál první rozjížďku, v té druhé mu patřila stříbrná příčka, vítězství měl ale i tak v kapse. Druhý Maďar Noek Zarócz je naopak už zkušeným matadorem v závodech mistrovství České republiky. A velmi talentovaným, minulý závod v Karlíně ovládl celkově, nyní druhé místo ale není ostudné, a druhý je i v průběžném hodnocení. Na první pozici průběžně stále zůstává Vítězslav Marek (Cermen s.r.o.), který tak i nadále vede dvě třídy naráz – 65ccm i 85ccm. V Kaplici mu patřila třetí příčka, navíc získal oba holeshoty. Jiří Klejšmíd byl čtvrtým jezdcem v Kaplici, průběžně je Jiří ovšem na třetí příčce. Pátý dojel Jaroslav Katriňák ze Slovenska, ten se svým výkonem posunul ze šesté průběžné příčky dokonce na dělenou čtvrtou pozici, o kterou se dělí s Jiřím Halamou (Enduro Klub Semily), tomu se závody v Kaplici příliš nepodařily, patřila mu až 11. pozice. V Kaplici to dál vypadalo následovně: šestý byl Botond Hateier z Maďarska, sedmý Martin Chripko (Team motokrosová škola CZ), osmý Filip Beroun (HT Group Racing Team), devátý Jakub Nevima (SMS Morava) a desátý Tomáš Ptáček (SMS Pardubice).

125ccm 2T

Suverénní výkon ale také smůla přihrála této třídě nového lídra tabulky. Stal se jím Maďar Adam Kovacs (Motosport Chýnov v AČR). Adam vyhrál v Kaplici obě závodní rozjížďky a nyní vede tabulku výsledků. Na čele vystřídal Jana Wagenknechta (Starling Cross Team). Právě Adam s Honzou byli velcí soupeři a v závodech záleželo na každém bodu, ovšem tentokrát nesehrála roli chyba jezdce ani technický problém, ale alergická reakce Jana Wagenknechta, kvůli které musel vynechat druhou rozjížďku a prvenství v tabulce musel přenechat maďarskému jezdci. Druhý celkově byl v Kaplici Petr Rathouský (Orion Racing Team), který tak dosáhl nejlepšího výsledku sezony. Před Kaplicí se v průběžném pořadí o třetí místo dělil s Martinem Venhodou (Team motokrosová škola CZ), nyní je jenom jeho. Byl lepší než Venhoda, ten v Kaplici skončil jako třetí nejlepší. Čtvrté místo patřilo Davidovi Vondrákovi (JD GUNNEX KTM Racing Team). Naprosto nejlepší výsledek pro Vondráka, který je aktuálně průběžně osmý. Stanislav Vašíček (Q-Racing Team), to byl pátý jezdec kaplického závodu a pátý je Vašíček i průběžně. Šestý skončil Adam Máj (Alima MX Racing Team), ten letos jede svoji první sezonu na 125ccm a povedl se mu zatím nejlepší výsledek. Sedmé místo patřilo Tomášovi Švirákovi (Motosport Chýnov v AČR), osmý byl Josef Novák (Cermen s.r.o.), devátý Daniel Mandys (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim) a desátý Jaroslav Kalný (Moto Team Excel Racing s.r.o.).

MX2 junior

Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team) se drží svojí tradice. Té vítězné, protože ovládl i závod v Kaplici. Vítězství si zajistil dvěma prvními místy a dál navyšuje svůj náskok na čele tabulky výsledků. V cíli ho, jako už tradičně, následoval Pavel Dvořáček (SMX Racing Team z.s.), kterému patřila dvě druhá místa. Dvě třetí byla Martina Vondráška (Haas Racing Team), a tak i celkové třetí místo. Stejně jsou rozdané pozice i na prvních třech pozicích v průběžném pořadí – první Drdaj, druhý Dvořáček a třetí Vondrášek. Čtvrtý byl v Kaplici Marek Nešpor (KRTZ Motorsport), i ten potvrdil své kvality, protože i průběžně právě jemu patří čtvrtá pozice. Daniel Stehlík, to je závodník, který si odvážel z Kaplice celkové páté místo. Průběžně je Stehlík šestý, na páté příčce průběžně je před ním Jiří Matějec (HT Group Racing Team), ten ale vůbec neměl vydařený závod, skončil až jedenáctý a v průběžném hodnocení se propadl ze třetí až na pátou příčku. Na šestém místě v Kaplici byl Milan Šturma, sedmý Radovan Gráč ze Slovenska, osmý Tomáš Kobza, devátý Jan Klimo (Motosport Klub Málkov v AČR) a desátý Jiří Hendrych (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim).

Nyní si MMČR junior dá malou pauzu a všichni se na trati sejdeme zase po prázdninách, konkrétně 7. září na trati v Petrovicích u Karviné. Těšíme se na vás a na další hezké a napínavé závody!

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
jitrov2 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist