MMČR družstev - Vranov u Brna, jezdci a týmy

Na závěr motokrosové sezóny si vždy dávají dostaveníčko závodníci a týmy při jednorázovém MMČR družstev. Dne 20.října 2013 bude hostit tento prestižní závod Vranov u Brna. Pořadatelem závodu je Sportovní areál AMK Zbrojovky Brno v AČR.

Loňské prvenství bude obhajovat Osička – Pfeil MX Team. Vzhledem k tomu, že tento tým má ve svých řadách novopečeného mezinárodního mistra jednotlivců ve třídě MX2 a vicemistra ve třídě MX1, nemůže přemýšlet jinak, než směrem k obhajobě titulu. Pod pokličku nám nechala nahlédnout Sabina Klimešová: „Tohoto závodu, který je v podstatě vyvrcholením letošní sezóny, se pochopitelně zúčastníme a budeme se snažit o obhajobu loňského titulu, to je pro nás největší motivací. Ve třídě MX1 pojede Boris Maillard, ve třídě MX uvidíte Sulivana Jaulina a za třídu MX3 bude startovat Filip Neugebauer. Jelikož to máme do Vranova kousek, těšíme se na velkou podporu z našeho okolí a zároveň si chceme jako tým užít poslední letošní závod v Česku,“ zve do Vranova fanoušky jinak velmi pohledná mluvčí favorizovaného týmu.

Kvalitní tým, postavený z čistě českých závodníků, přiveze do Vranova pro tento podnik zfůzovaný Orion - RS Petrol – Moto Team Excel Racing. „Nechtěli jsme utrácet za zahraniční jezdce, navíc kluci (Petr Bartoš a František Smola) se sami dohodli s mladým Vaškem Kovářem a tak byla volba složení týmů letos jednoduchá,“ stručně komentuje sestavu šéf týmu Petr Kovář. Ten bude vranovské závody spolukomentovat a tak bude manažerem týmu Luboš Strejček, který se bude moci během dne svým svěřencům na rozdíl od Petra více věnovat. Tento tým v minulosti angažoval celou plejádu vynikajících zahraničních jezdců, včetně hvězdných Američanů a Belgičanů, vlastní také celkem čtyři mistrovské tituly právě ze závodů družstev a tak budeme zvědavi, zda se jim tentokráte sázka na české jezdce vyplatí.

Bronzovou příčku bude hájit Delta Enviro Racing Team. Tým bude mít letos jiný název, ale stále ještě není zcela jasná jeho sestava. Vedení týmu Jiří Janovský a Ervín Krajčovič spoléhali na jezdce ze své líhně Jana Vondráška, kterého chtěli doplnit dvěma kvalitními cizinci. Honza se však minulý víkend zranil na závodě MMČR v Kramolíně a tak manažeři týden před závodem ještě „loví“ kvalitní světové piloty především v jihoevropských vodách.

Kromě výše uvedených družstev si jistě brousí drápky na pódiové umístění i celá řada další předních týmů. Například Buksa/Ados KTM Team ve složení Tomáš Šimko, Martin Michek a Florent Richier. Tým, složený z kvalitních reprezentantů svých zemí (Slovensko, Česko a Francie) v čele s úřadujícím mezinárodním mistrem ČR ve třídě MX1 bude mít jistě také ty nejvyšší ambice.

Zajímavé jméno se podařilo do Vranova dostat brněnskému HT Group Racing teamu – Tanel Leok na továrním stroji TM. Manažerka týmu Lucie Havlíčková ke složení týmu dodává: „Měli jsme rozjednaná i jiná jména, ale naše družstvo nakonec pojede ve složení Milan Špičák, Jan Brabec a hvězdný, ale přesto stále skromný a lidský Tanel Leok.“

Dalším týmem bude spojené družstvo KRTZ – HP moto. V závěru sezóny dobře rozjetý Marek Sukup a rutinéři českého motokrosu Jiří Čepelák a Martin Žerava budou rozhodně velice vyrovnaným a zkušeným týmem.

V týmu MOTOMAN doplní kmenového jezdce Michala Votroubka dvě zvučná jména od našich jižních sousedů. Rakušané Matthias Walkner a Pascal Rauchenecker jsou jezdci s bohatými zkušenostmi ze závodů MS. Manažer týmu Josef Toman věděl, kam sáhnout. Oba Rakušané již mají na svém kontě tituly mezinárodních mistrů ČR. Pacal ještě kdysi jako junior ve třídě 85ccm a Matthias právě v družstvech.

Známé jméno bude mít ve svých řadách i západočeský Hulho Motocross team. Zkušeného Petra Smítku. Ve družstvu ho doplní Ladislav Červenka a Tomáš Lhotský. Na posledním závodě jednotlivců v Kramolíně bohužel Petr kvůli viróze chyběl, do víkendu se ale určitě dá do kupy.

Zkušené jezdce budou ve svých řadách mít také týmy BV Racing, REDE KTM, Luka Motocross team a další. Jak jsme měli možnost vidět na závodě družstev loni ve Stříbře, může se mezi nejlepšími týmy ve výsledcích hodně vysoko objevit i družstvo nějakého z motokrosových středisek, které jsou od minulého roku součástí závodu družstev a rozhodně v něm nedělají žádné „křoví“. Právě loni se například mohlo pochlubit krásným pátým místem západočeské středisko SMS Nepomuk.

Určitě si tedy nenechte tento výjimečný závod na závěr sezóny ujít!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist