Finále v Třemošnici

Poslední závod Inter MČR 2013 v Třemošnici se odjel za nádherného slunečného počasí a dle očekávání nepřinesl žádné výrazné změny v pořadí celého seriálu.

Kapitoly článku

Ve třídě 65 ccm byl nejrychlejší jezdec Radim Kraus, který zvítězil s 52 body před druhým Janem Wagenknechtem a třetím Adamem Duškem. Radim Kraus se tak stal celkovým vítězem.
Ve třídě 85 ccm to bylo ještě jednoznačnější a dvěma vítězstvími si na své konto připsal 50 bodů Gabriel Chetnicki. Výborný Jakub Terešák se musel spokojit s 2. místem, když recept na Chetnického nenašel. Pro třetí místo si dojel slovenský jezdec Pavol Repčák, který si připsal 43 bodů a je potvrzením toho, že na Slovensku má motokros vzestupnou úroveň.
Ve třídě MX2 junior měl Martin Krč usnadněnou roli v tom smyslu, že jeden z jeho velkých soupeřů Libor Podmol přijel z Horního Újezdu se zraněnou nohou a toto zranění se podepsalo na Filipově 9. místě. Druhý dojel další ze slovenských jezdců Denis Poláš a třetí skončil Dominik Hůla.
Celkové výsledky třídy MX2 byly ryze českou záležitostí a přemožitele dnes nenašel Milan Špičák, který zvítězil v obou jízdách a k dobru si připsal 4 bonusové body. Druhý skončil nadějný junior Krč a třetí příčku obsadil západočeský Rudolf Weschta. I tady Filip Podmol neobsadil ta místa, na které jsme si zvykli a skončil „až“ na 13. místě.
V královské třídě OPEN dominoval Marek Sukup, který stejně jako Špičák proměnil dva starty ve dvě vítězství a připsal si tak 51 bodů. Na 2. místě skončil loňský vítěz Petr Smitka se ztrátou osmi bodů na celkového vítěze třemošnického závodu. Na 3. místě skončil Jiří Čepelák, který se vinou pádu nedokázal dotáhnout na úplné čelo závodu a na vítěze ztrácel 11 bodů.
Pochvala patří pořadatelům, kteří připravili trať ve velkorysém standardu a závody zvládli velice dobře i po organizační stránce.

Všichni jste zváni v sobotu 23. listopadu 2013 do Zdislavic na Vyhlášení INTER MČR v motokrosu 2013.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Milan Zajíc - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist