Čtvrtý závod Kůta MMČR motokrosu v Petrovicích u Karviné

Je tady hned druhá závodní nálož po sobě. Jezdci si pomalu ani nestihli umýt motorky po závodě v Dalečíně a už se chystají na čtvrté klání letošního roku, tentokrát v Petrovicích u Karviné. Tam se sejdeme už tuto neděli 8. července. A my se ptáme, kdo konečně porazí Žeravu a Laierovou?

Kapitoly článku

MX1: Hon na Michka pokračuje

A kdo vezme červenou tabulku Martinovi Michkovi (Buksa/Ados KTM Team)? Ten zůstává i po závodě v Dalečíně lídrem nejsilnější kategorie. A to i přesto, že v minulém závodě ani jednou nevyhrál. Dvě první místa urval Bence Szvoboda (Buksa/Ados KTM Team), pro kterého to znamenalo první vítězství v MX1, ovšem v celkovém pořadí jezdce na čele ani náhodou neohrozil. Body mu chybí kvůli vynechanému závodu v Pacově. Byl zraněný. Co vylepšovat bude mít v Petrovicích Václav Kovář (HT Group Racing Team), který měl v minulém závodě v Dalečíně prostě smůlu. Nedařily se mu starty a musel dotahovat, nakonec z toho bylo, na Kováře pouze, páté a čtvrté místo. Navíc se potýkal s bolavým kotníkem, který si zranil v kvalifikaci. Dařilo se Filipovi Neugebauerovi (Osička MX Team). V Dalečíně skončil celkově třetí i přesto, že byl nachlazený. Filip ovšem kvůli jednomu vynechanému závodu bodově nedosahuje na přední příčky v průběžném hodnocení. Vyrovnané výkony dovedli na třetí průběžnou příčku Tomka Wysockého (JD GUNNEX KTM Racing Team). Závod v Dalečíně ukázal, že to vždycky nebude jenom mezi Michkem a Kovářem. V Petrovicích nemá vítězství nikdo jisté, také ostatní jezdci to umí pěkně rozjet.

MX2: Jaulin zvyšuje náskok

A to dost výrazně. Jede stabilně a taky mu k tomu trochu pomáhá štěstí. Vyhrál už potřetí za sebou, ale dvakrát po sobě hlavně díky tomu, že jeho týmový kolega Martin Krč (Buksa/Ados KTM Team) odstoupil kvůli technickému problému. Na druhou stranu ale také ukázal že je rychlejší než Jaulin. Zajíždí rychlejší časy, a když dojede do cíle, vždycky na první pozici. Na to se ale výsledky neptají a bodově je průběžně první francouzský jezdec. Jako druhý nejlepší přijede do Petrovic Petr Polák (JD GUNNEX KTM Racing Team), a třetí Slovák Richard Šikyňa (JD GUNNEX KTM Racing Team). Čtvrtý průběžně je zatím Martin Krč a pátý Patrik Liška (HT Group Racing Team). Tomu v posledních dvou závodech úplně nepřálo štěstí a také zdraví. V Pacově ho trápila velká bolest zad, V Dalečíně ho hodně zdržel pád. Na dalším závodě bude i nadále chybět Jonáš Nedvěd, který má zlomený kotník.

Ženy: Němka z jiné dimenze

Německá závodnice Steffi Laier (Buksa/Ados KTM Team) je pro ostatní závodnice kategorie Ženy stále nedostižná. Od volného tréninku až do druhé rozjížďky má jasný náskok a nikdo z holek proti ní nemá šanci. Proto, která z dívek dojede do cíle jako druhá, bere umístění jako takové osobní vítězství. To v Dalečíně vybojovala Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team) a nejlepší Češkou je aktuálně i průběžně. Na třetím místě je se stejným počtem bodů Tereza Hromková (HT Group Racing Team), takže se bude v Petrovicích na co dívat a v závodech to bude kdo s koho. V Dalečíně pořadím trochu zamíchala i Lucie Simonová, ta se na startu letos objevila poprvé a předvedla, že jezdit rozhodně nezapomněla a stále drží tempo s těmi nejlepšími. Byla celkově třetí. Jestli dorazí i na čtvrtý závod sezony, se ještě rozhodne.

Veterán: Kdo porazí Žeravu?

To je otázka hlavně asi na Petra Masaříka, který letos zatím dojel vždy druhý právě za Žeravou. Aby ho dohnal, bude muset ale ještě trochu víc otočit plynem, protože na trojnásobného mistra světa vždy ztrácí na nějaký ten metr. My mu ale stále dáváme šanci. Na třetím až šestém místě jsou ovšem chlapi bodově docela blízko sobě. Třetí je před Petrovicemi Georg Hammerl (Motosport Chýnov), čtvrtý Slovák Ivan Černý (Orion Racing Team), Pátý Vladislav Mužík (Motosport Chýnov) a šestý Stanislav Horský. V kategorii Veterán 50+ je nejlepším stále Petr Dokoupil (KRTZ Racing), druhý Roman Majer a třetí Petr Kormunda.

GPS trati: 49° 54' 21.144"N, 18° 34' 8.736"E
Vstupné je 150

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist