A je rozhodnuto

Do jihočeského Kramolína u Nepomuku se sjížděli jezdci, ale i fanoušci , plni očekávání nových mistrů jednotlivých tříd. V MX2 už bylo téměř rozhodnuto. Pouze veliké zaváhání vedoucího Martina Kohůta mohlo něco změnit. Zato ve třídách Veterán a Open, šlo o každý bod.

Kapitoly článku

Již volné tréninky a hlavně kvalifikační jízdy naznačovaly, kdo je nejlépe nažhaven do rozhodujícího zápolení.
Nicméně závod je závod a tam se může stát cokoli. Ihned po startu MX dvojek šel do čela Petr Michalec za ním František Smola, David Čadek, David Soldát a až pátý Martin Kohůt. Petr Michalec všem ujel a vytvořil si slušný náskok . Martin Kohůt stahoval z pátého místa a dvě kola před koncem předjel i Petra Michalce. Po projetí cílem už mohl slavit titul mistra ČR. 
V první jízdě veteránů zvítězil Roman Heinrich před Petrem Kovářem a Zdeňkem Špačkem. Roman Heinrich si tak zvýšil náskok v celkovém pořadí před Petrem Kovářem.
Ve třídě Open se čekal souboj Jiřího Čepeláka a Martina Žeravy. Nejlépe však odstartoval Tomáš Bučenec ze Slovenska. Za ním Martin Žerava, Martin Michek, Petr Masařík a pátý Jiří Čepelák. Ve druhém kole šel do vedení Martin Žerava a v pátém kole se za jeho záda nalepili Michek s Čepelákem. V devátém kole Čepelák zaútočíl na druhého Michka. Došlo však ke vzájemnému kontaktu a oba jezdci šli k zemi. Čepelák však stihl nasednout a udržel si druhé místo. Michek po kolizi již nepokračoval. Jiří Čepelák dokonce stahoval vedoucího Martina Žeravu, ale na předjetí neměl dost času. V cíli Žerava, Čepelák a třetí Bartoš. 
Druhá jízda MX2 mohla rozhodovat o celkovém pořadí v seriálu už jen od druhého místa. Nejlépe odstartoval Marek Sukup, druhý Tomáš Šimko a třetí František Smola. Martin Kohůt stahoval z desátého místa. V cíli Marek Sukup, František Smola a v klidu jedoucí Martin Kohůt.
Druhý závod Veteránů zdramatizovalo vítězství Petra Kováře a šesté místo celkově vedoucího Romana Heinricha. V celkovém hodnocení měli oba shodných 274 bodů a až vyšší počet vítězství rozhodl, že mistrem ČR ve třídě Veterán bude Roman Heinrich.
Vyvrcholením dne, ale i celé sezóny byl start třídy Open. Nejlépe odstartovali Martin Žerava, Jiří Čepelák, Petr Masařík a Martin Michek. Ve čtvrtém kole využil Michek Čepelákova pádu a začal stahovat vedoucího Žeravu. V sedmém kole šel do vedení Michek a na čele zůstal až do konce. Žerava se spokojil s druhým místem, které mu pohodlně zajistilo titul mistra ČR. Třetí dojel Petr Masařík a čtvrtý Jiří Čepelák. Petr Bartoš, který také mohl bojovat o titul, dojel třetí a pátý. Toto umístění mu stačilo na celkové třetí místo v seriálu.
Po závodě Jiří Čepelák sportovně přiznal, že měl Martin Žerava lepší druhou polovinu sezóny a tak si titul zaslouží.
Martin Žerava na stupních vítězů prohlásil: „jsem šťastný jak Franta Šťastný“
Tímto mezinárodní motokrosový seriál jednotlivců skončil, ale čeká nás závod družstev, který se jede v jihočeské Kaplici 18.10-.2008

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist