Holky se bláta nebojí

V Dubňanech u Hodonína se jel další díl motokrosového mistrovství České republiky v Dámském poháru, který se jede v rámci seriálu Meteor Cup. Z pátku na sobotu pěkně sprchlo a závodiště se tak stalo velkým bahništěm. Už to vypadalo, že se budou muset závody zrušit, protože se nikomu do bláta nechtělo. Jana Bártová však vyrazila na trať úplně jako první a zahanbila tak kdejakého mužského. Přidalo se k ní jen pár kluků a ukázali tak všem, že se dá jezdit. Hned na to začal trénink Dámského poháru. Holky se bláta nebály a „pánům klukům“ tak bláto vyjezdily až na takzvaný „idoš“.

Kapitoly článku

V samotném závodě nenastalo žádné velké překvapení. Od startu šla do čela Jana Bártová, Barbora Laňková a Jana Antošová. Všechny tři ujely zbytku startovního pole a dojely ve stejném pořadí až do cíle. Ve druhé jízdě bylo vše při starém, avšak tentokrát musela Bára Laňková svou druhou pozici tvrdě hájit před Janou Antošovou, která se jí větší část rozjížďky držela. Obě dívky při vzájemném souboji zrychlovaly a tak začaly stahovat vedoucí Janu Bártovou. Jana si však svůj náskok kontrolovala až do vítězného konce, ale její odstup od druhé a třetí závodnice nebyl tak velký jako v první jízdě.
Ve zbytku startovního pole to také vřelo a holky své pozice nenechávaly zadarmo. Velký boj nastal o čtvrtou příčku mezi Marikou Mlýnkovou, Dominikou Zápalovou, Kristýnou Řeřichovou a Terezou Hromkovou. V době psaní textu ještě nemám k dispozici výsledky, abych vás podrobněji informoval, ale jakmile je obdržím, tak budou přidány k tomuto reportu. Na další dívčí motokrosové zápolení se můžeme těšit 12. června v Karlíně u Čejče.

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist