Holky bojovaly ve Slovinském prachu

Šestý podnik sedmidílného motokrosového seriálu Mistrovství světa žen se odehrál v Orehove Vsi nedaleko Slovinského Mariboru.

Kapitoly článku

Místní přírodní trať je natažená v menším lesíku s prudkými stráněmi , doplněna minimálním počtem umělých skoků. Jen se mi zdá, že pořadatelé úplně nezvládli kropení. Je pravda, že v tuto dobu vládnou ve Slovinsku veliká vedra, ale na tak vrcholném podniku by to mělo být zvládnuto lépe. Na většině okruhu se hodně prášilo a z toho na několika místech bylo dvacet čísel vody. Jinak OK.
O světové body se přijely poprat i čtyři závodnice z České republiky. Bohužel bez Jany Antošové, která si doléčuje zranění z minulého závodu. V obrovské výhni a spoustě prachu se z našich závodnic nejlépe dařilo Barboře Laňkové z Velkého Meziříčí. První start se jí nepovedl, ale i tak si vyjela sedm bodů za čtrnácté místo. Do druhé jízdy odstartovala na desáté pozici a dlouho ji bránila, než udělala chybu. Najela do hluboké drážky a narazila si již delší dobu problematické koleno.
I tak zopakovala umístění z první jízdy. Nicméně, dvě čtrnáctá místa ve světové konkurenci v letošní sezóně žádná jiná česká holka nezajela. Na body také dosáhla Kristýna Fürbacherová. Vyjela si celkem sedm bodů za osmnácté a sedmnácté místo. Alena Dalecká dojela dvakrát dvacátá šestá a Marika Mlýnková dvacátá třetí a dvacátá sedmá.
Poslední světový podnik žen se jede sedmého srpna ve Francii.

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist