Z Itálie si Pálka odvezl osmadvacet evropských bodů

Také v letošním roce proběhlo ve stejném víkendu jako GP v Brně mistrovství Evropy miniracingu na italském okruhu Franciacorta. Závodů se zúčastnil také Matyáš Pálka #84, a i když na stupně vítězů nedosáhl, může být se svým výsledkem spokojený.

V kategorii Junior C Matyáš Pálka startoval z osmé pozice a od čela ho dělily pouhé dvě vteřiny. Po startu prvního závodu se držel dvě kola se skupinkou před ním, ale poté se projevila závada na spojce a Matyáš začal ztrácet, v posledních třech kolech motorka vynechávala a Maty měl co dělat, aby závod dokončil. Naštěstí jeho náskok před jezdci za ním byl dostatečný a uhájil si osmé místo.

Ve druhé závodní rozjížďce Maty dobře odstartoval a celý závod jel šestý. V předposledním kole ho ale drobná chybička a agresivní předjetí soupeře, s nímž celý závod bojoval, odsunula na sedmé místo.

Ve finálové jízdě technika poslouchala a i naše #84 byla ve správné formě. Tentokrát Matyáš Pálka projel pod šachovnicí na krásném pátém místě. V posledním závodě Matyáš ztrácel na kolo už jen 0,8 vteřiny.

Zpátky domů do České republiky si dovezl 28 bodů za celkové sedmé místo, což je nejvíc ze zúčastněných českých minibikerů. Další důležitý závod jede Matyáš Pálka v září v Jesolo v rámci italského šampoinátu. Závěrem chceme moc poděkovat všem za podporu všem a především našim sponzorům.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist