Minibiky v Budějicích

Velká vítězství, těžké pády a dramatické souboje, to vše bylo k vidění 6.5. při druhém závodu minibike 40 v Českých Budějicích.

Budějičtí hostili minibiky již pátým rokem. Zdejší trať patří mezi jezdci, díky svému profilu, k těm oblíbeným. Je však až příliš hrbolatá a tím pro jezdce nebezpečná, navíc zde není příliš mnoho míst k předjíždění.
Po odjetí všech tréninků pořadatelé odstartovali maratón osmi závodů v jednom odpoledni. Jako první vyjeli na trať nejmladší jezdci kategorie Junior A. Zde startuje řada nadějných německých jezdců, ale přesto se museli sklonit před uměním našeho Davida Kruliše, který sedlá minibike Blata. V celkovém pořadí David ztrácí jeden bodík na Klause Heindala.
Juniory B vyhrál s přehledem, stejně jako v Brně, Míra Popov. Druhou příčku si tvrdě vybojoval Martin Marx, oba na strojích polini. Radek Sokol z týmu Blata získal bronz. O stupně vítězů bojoval také talentovaný Kája Hanika, ale pár kol před cílem druhé jízdy nebezpečně upadl a závod nedokončil. Od lékařů byl propuštěn naštěstí bez následku na zdraví.
Hůře však dopadla velká favoritka na vítězství v Elite A, Andrea Toušková, která se zlomenou klíční kostí po nešťastném pádu v dopoledním tréninku byla z bojů o body vyřazena. Svoje premiérové vítězství v kategorii Elite , po přestupu z Juniorů, pro sebe v Budějicích ukořistil dravě jedoucí Kuba Kornfeil, závodící na minibiku polini. Celkové vedení si udržel po dvou závodech Radim Rosický na GRC, v cíli druhý před Láďou Chmelíkem na čtyřtaktu Pasini.
Elite B měl ve své režii Lukáš Ducháček na Blatě, druhá dokončila Tereza Sovová a poprvé se na stupních vítězů objevil nováček Jan Michl, třetí v cíli. Seniory vyhrál zkušený Jirka Brada před Pavlem Roháčem. Jindřich Klička si své třetí místo musel tvrdě vybojovat po krásném souboji s Honzou Antonim.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist