Pražská liga minibiků odstartovala + video

Původně plánovaný úvodní závod byl z neděle 30. března, kvůli příliš zimnímu počasí přesunut na neděli 13. 4. a tak mohl být druhý ročník hobby závodů minibiků všeho druhu FIAT CUP 2008 zahájen.

Kapitoly článku

Přihlásit se může každý s vlastním minibikem. Podmínkou je přilba, chrániče kolen a loktů, rukavice. Není třeba žádné licence, ale dostatečně viditelné startovní číslo – přehled všech přihlášených čísel je uveden na web stránkách klubu, stejně jako podrobné výsledky z nedělního závodu. Nicméně všem, kteří se do závodu hlásí poprvé, doporučujeme trasu trochu natrénovat, aby se pak před domácími necítili v nevýhodě. Závody se jedou vždy na dvakrát, v obou směrech. Volné jízdy jsou možné ve středu a v pátek odpoledne, soboty a neděle celý den. Startovné zůstává již po tři sezóny stejné: 300kč (členové jsou zvýhodněni).
Počasí bylo pořadatelům sportovního klubu nakloněno a již od časného rána se sjížděli především věrní závodníci. Několik přespolních u dráhy „noc před“ dokonce pravidelně nocuje.
Program závodu se oproti loňsku výrazně nezměnil. Rozdělení kategorií zůstalo stejné: 1. děti, 2. junioři do 13 let, 3. Blata 2,5, 4. čína vzduch, 5. čína vodní, 6. čtyřkolky, 7. open –senioři.
Ráno po registraci následovaly volné tréninky jednotlivých kategorií a hned vzápětí byl každému jezdci změřen čas.
O malou senzaci se postaral Lukáš Nový na číně vzduchem chlazené, zajetým časem totiž předčil nejen Blaty 2,5, ale i všechny číny vodníky a pak si ve své kategorii s přehledem dojel pro zlato. Třetí místo v čínách vzduch obsadil David Houštecký, který v druhém kole prvního závodu nejen, že upadl, ale ulomila se mu i stupačka a dojel bez ní celých třináct kol na čtvrté místo. Nejpočetněji obsazenou kategorii Blata 2,5 vyhrál teprve loni na podzim začínající 17-letý Pepa Hohenberger, následován partičkou kamarádů z Loun.
Nejen v juniorech, ale i v čínách vodních srdnatě bojuje jediná závodící holka, 11-letá Dita Daňhelková, za prvním Hanzzem Hollerem si v kat. čína vodní dojela pro stříbrnou medaili.
Divácky nejpřitažlivější bývají ti nejmenší (děti) a pak ti nejrychlejší – junioři a open-senioři. Kategorie dětí nebyla silně obsazená, vévodil ji maličký barevný Filip Salač na stroji Polini, neztratil se pak ani mezi většími juniory, kde vyjel bronzovou medaili. V juniorech se podařilo zvítězit Martinu Děkanovi na minibiku Blata, který tak úspěšně přestoupil z loňského celkového 1. místa dětí a nejen to, tentokrát vyhrál i kategorii čtyřkolky, a to se čtyřkolkou čínskou. V kat. juniorů i open zabojoval teprve 10 letý Honza Šíma na minibiku GRC, v juniorech zajel druhé, mezi seniory pěkné třetí místo.
Stejně jako loni, i letos se spol. FIAT ČR postarala závodníkům o ceny. Po tomto prvním klání každý účastník obdržel minibikové tričko.

Výsledky:

děti: 1. Filip Salač, 2. Matěj Vít, 3. Daniel Kadaník
čtyřkolky: 1. Martin Děkan, 2. Jiří Chvalovský, 3. Kája Šíma
Blata 2,5: 1. Josef Hohenberger, 2. Daniel Vrba, 3. Miroslav Diviš
čína vzduch: 1. Lukáš Nový, 2. Zdeněk Zach, 3. David Houštecký
čína vodní: 1. Jan Holler, 2. Dita Daňhelková, 3. Zdeněk Vrba
junior do 13 let: 1. Martin Děkan. 2. Jan Šíma, 3. Filip Salač
open – senior: 1. Vít Bromovský, 2. Milana Rásocha, 3. Jan Šíma


Příští závody v neděli 27. 4. 2008. Možnost přihlášení na www.minibikepraha.cz

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist