Z Mini GP 140 veze Ondřej Vostatek devět bodů

Dne 6. června 2015 pokračoval španělský šampionát Cuna de Campeones na okruhu MotorLand Aragón, kde byl Ondřej Vostatek jediným českým zástupcem. Po skvělém úvodu v šampionátu CEV se mu tentokrát příliš nedařilo. V kategorii Mini GP 140 vybojoval devět bodů za osmé místo v prvním závodě, druhý závod nedokončil.

Po závodech v Jerezu Ondřej zůstal ve Španělsku, aby si odpočinul a připravil se na další závody. Do Aragónu se tým Compos Racing přemístil z Valencie až v pátek. Tentokrát nebylo možné dopředu na trati ve španělské Aragonii trénovat a jezdci měli jen krátký trénink a kvalifikaci v den závodu. Již od počátku tréninku provázely Ondru technické problémy. Nejprve byly problémy s brzdami, které nefungovaly a v kvalifikaci se projevily i problémy s výkonem motoru.

Po výměně motoru se ale situace vůbec nezlepšila a tak byl Ondřej v kvalifikaci schopen zajet jen na jedenáctou příčku. Tým se nakonec rozhodl neriskovat další výměnu motoru těsně před závodem a Ondru poslal na start i s tímto hendikepem. I přesto, že Ondřej díky tomu hodně ztrácel na rovinkách, dokázal se v technických pasážích o pár příček posunout dopředu a závod dokončil na osmém místě. Ve druhém závodě dobře odstartoval a držel se vedoucí skupinky, když ve třetím kole jezdec jedoucí těsně před ním, havaroval a při pádu srazil i našeho jezdce.

Pro Ondřeje tak závod předčasně skončil. Na konto si připsal jen devět bodů a v celkovém hodnocení klesl ze sedmé příčky na jedenácté místo. „Snad jsme si tu smůlu už vybrali, i když s technickými problémy se bohužel potýkáme od začátku šampionátu," řekl Jan Vostatek. „Pokud se situace nezlepší, uvažujeme, že Ondra bude jezdit na motocyklu z loňska, se kterým tak velké problémy nebyly. Díky tomu pak nemůže pořádně odjet trénink, natož pak nějaký slušný výsledek v kvalifikaci.“

„Velká škoda toho pádu ve druhém závodě. Mrzí to o to víc, že Ondra žádnou chybu neudělal a přišel díky tomu o slušně rozjetý závod a body v celkovém pořadí. Vypadl tak z první desítky, ale věřím, že se nám při dalších závodech povede lépe a posuneme se zase zpátky,“
dodal Jan Vostatek závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist