Emoce v Bopfingenu titul neohrozily

Dne 24. srpna 2013 pokračoval německý šampionát ADAC Mini Bike Cup na trati u Bopfingenu. Český jezdec a lídr šampionátu třídy „Einsteigerklasse“ Ondřej Vostatek patřil opět k nejlepším jezdcům, avšak vítězství z minulého týdne ve Wittgenbornu nezopakoval a skončil na druhém a čtvrtém místě.

V pátečním tréninku i v kvalifikaci Ondřej zajížděl nejlepší časy své třídy, i když byly do značné míry limitovány pomalejšími jezdci ve skupině, oproti favoritům z druhé skupiny. Nakonec Ondřej nastoupil do závodů velmi těsně z druhého místa.

V prvním závodě šel ihned po startu do čela společně s jediným vážným konkurentem Paulem Frödem. Ondřej držel vedení přibližně první polovinu závodu. Po té však chyboval a jeho soupeř toho dokázal využít. Přestože Ondřej neustále vyvíjel tlak a útočil na první pozici až do konce závodu, cílem nakonec projel jako druhý.
Při startu druhého závodu Ondřej i Paul nezvládli své emoce a oba dostali 20 sekund penalizaci za předčasný start. Ondřej se z druhé pozice krátce po startu probojoval do vedení, které udržel až do konce závodu. V závodě zajel nejrychlejší kolo za 56,272, ale s penalizací to stačilo pouze na čtvrté místo. Výsledky závodů opět zamíchaly celkovým pořadím, nicméně vedoucí pozici českého jezdce v šampionátu neohrozily.
Ondřej Vostatek uvedl: „V prvním závodě jsem udělal chybu, kterou jsem už nedokázal napravit. Moc mě to mrzelo a byl jsem na sebe dost naštvaný… .Ve druhém závodě jsem chtěl porážku Paulovi oplatit, ale příliš jsem se soustředil na svého soupeře a ztratil vlastní koncentraci. Přišla penalizace za předčasný start pro nás oba. Bohužel mě to stálo vítězství v závodě, ve kterém jsem byl nejlepší… . Nedá se nic dělat, takové jsou závody, takže gratuluji soupeřům.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist