Toni Bou vyhrál zahajovací podnik v Sheffieldu

V sobotu odstartoval úvodním podnikem v britském Sheffieldu světový šampionát halového trialu. Jezdec Repsol Hondy Toni Bou je úřadujícím mistrem světa a obhajobu titulu zahájil vítězstvím v závodu, kde na druhém místě skončil Albert Cabestany a třetí Adam Raga.

Osminásobný mistr světa Toni Bou pokračuje ve velmi dobrém tempu, když v zahajovacím podniku sezony porazil své soupeře a vyhrál obě kola prvního závodu roku 2015. V britském Sheffieldu to byl jeho sedmadvacátý triumf v řadě, což dokazuje jeho absolutní nadvládu tomuto sportovnímu odvětví, kde neprohrál od 31.ledna 2010.

První kolo s šesti zónami Španěl dokončil s nejlepším výsledkem. Ve druhém kole to bylo o něco komplikovanější, musel jednou došlápnout a na konto si připsat body za chybu v jedné ze sekcí, ale závod nakonec vyhrál, protože ani jeho soupeři nebyli ve stejném místě bezchybní.

Španělův týmový kolega Takahisa Fujinami v Británii chyběl, protože se zotavuje ze zranění pravého kolene a do halového šampionátu vůbec nenastoupí. Japonec se chce plně koncentrovat na venkovní trialový šampionát, který startuje koncem dubna v japonské Motegi.
„S úvodem letošního ročníku jsem velmi spokojen,“ řekl po závodu Toni Bou. „Byl jsem trošku nervózní a chtěl začít agresivněji. Myslím, že jsem udělal dobře. V posledních měsících loňského roku jsme velmi intenzivně pracovali a jsem opravdu spojený s prací, kterou jsme odvedli a se způsobem, jak nám to dnes všechno dopadlo.“

Halový šampionát X-Trial 2015 má celkem šest podniků. Tím prvním byl Sheffield, termín 31.ledna má druhé kolo v Marseille, následuje 6.února francouzské Pau, 8.března přivítá čtvrtý podnik Palau Sant Jordi v Barceloně, předposlední kolo uspořádají 14.března v rakouském Wiener Neustadt a finále je na programu 29.března ve španělském Oviedu.

X-Trial 2015 – Velká Británie, Sheffield

1 - BOU Toni - Repsol Honda Team - SPA - 1
2 - CABESTANY Albert - Sherco - SPA - 10
3 - RAGA Adam - Gas Gas - SPA - 11
4 - FAJARDO Jeroni - Beta - SPA - 12
5 - FERRER Alexandre - Sherco - FRA - 18
6 - DABILL James - Vertigo - GBR - 20
7 - BROWN Michael - Gas Gas - GBR - 26
8 - KARLSSON Eddie - Honda - SWE - 30


X-Trial 2015 – průběžné hodnocení

1 - BOU Toni - Repsol Honda Team - SPA - 20
2 - CABESTANY Albert - Sherco - SPA - 17
3 - RAGA Adam - Gas Gas - SPA - 15
4 - FAJARDO Jeroni - Beta - SPA - 13
5 - FERRER Alexandre - Sherco - FRA - 11
6 - DABILL James - Vertigo - GBR - 10
7 - BROWN Michael - Gas Gas - GBR - 9
8 - KARLSSON Eddie - Honda - SWE - 8

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist