Neuvěřitelný Toni Bou vyhrál desátý titul v X-Trialu

V Marseille vyhrál Toni Bou potřetí v sezoně čímž si pro letošní ročník zajistil titul mistra světa X-Trial. Jezdec týmu Repsol Hondy je skutečným “Králem trialu“, protože tento titul je jeho desátým v pořadí. S pátečním triumfem v jihofrancouzském přístavním městě je nejúspěšnějším závodníkem halového trialu už desátým rokem v řadě.

První světový triumf slavil Toni Bou v roce 2007, tedy v době, kdy začal závodit s Repsol Hondou. Do dnešního dne vyhrál celkem devatenáct světových titulů a z toho již zmiňovaných deset v halovém trialu. Jedná se tak o mimořádný úspěch, který se zapíše zlatým písmem do učebnic moderního trialu.

Po vítězném závodu Toni Bou v pátek večer řekl: „Dnes nám to šlo výborně, přesto to nebyl vůbec snadný trial. Poslední den na mě Adam (Raga) vytvořil pořádný tlak stejně jako Albert Cabestany. Musím říct, že Adam Raga byl po celý rok velmi konkurenceschopný. Když čelíte soupeři jeho kvalit, titul má potom úplně jinou váhu. Jsem nesmírně šťastný. Nyní je čas v tomto snu žít dál.“

Jezdec z Barcelony Toni Bou se narodil 17.října 1986. Trialu se věnuje od osmi let, mototrialu pak od roku 1999.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist