MS v halovém trialu uzavřel Bou dalším triumfem

Jezdec týmu Repsol Montesa Honda Toni Bou vyhrál závěrečný podnik mistrovství světa v halovém trialu, který se v pátek odehrál ve španělském městě Oviedo a zůstává nadále jezdcem, který od ledna roku 2010 vyhrává jeden závod za druhým.

Španěl Toni Bou si už před dvěma týdny zajistil vítězstvím v Miláně osmý světový titul v řadě a pátým triumfem v závěrečném podniku halového trialu uzavřel sezonu ve velkém stylu. V Oviedu Bou nedal nikomu ze svých soupeřů sebemenší šanci a titul vyhrál s rovnou stovkou bodů na kontě.

Španěl vyhrál ve světovém seriálu FIM X-Trial už celkem jednačtyřicet závodů a z toho jich šestadvacet bylo v řadě bez přerušení. Tuto vítěznou šňůru Toni Bou odstartoval triumfem v Barceloně roku 2010.
Už zítra nastoupí Toni Bou do prvního podniku venkovního trialu v rámci španělského šampionátu v Sigüenze, který v posledních třech letech vyhrál. „Vyhrávat závody je vysoce návykové, čím víc jich máte, tím víc si to užíváte a tím víc jich chcete,“ uvedl Toni Bou. „Mám to štěstí, že si tyto speciální chvíle můžu užívat.“

„Vyhrál jsem všechny podniky v tomto šampionátu v posledních čtyřech letech, celkem šestadvacet vítězství v řadě,“
pokračoval Španěl. „Je jasné, že jsme na tom intenzivně pracovali a dobře, takže to je pro nás ta nejlepší odměna. Od tohoto okamžiku se zaměříme na sezonu venku se stejnou vůlí vyhrát ještě víc titulů.“

Na druhém místě uzavřel sezonu jezdec týmu Sherco Albert Cabestany, jenž si na konto připsal celkem devětašedesát bodů. Třetí v pořadí je s šedesáti body Adam Raga, jezdec stáje Gas Gas.

5.kolo - FIM X-Trial World Championship

28.března 2014 - Španělsko, Oviedo

1 - Toni Bou - Repsol Montesa Honda - 0 bodů
2 - Albert Cabestany - Sherco - 10
3 - Adam Raga - Gas Gas - 10
4 - James Dabill - Beta - 15
5 - Loris Gubian - Ossa - 15
8 - Takahisa Fujinami - Repsol Montesa Honda - 26

FIM X-Trial World Championship 2014

  • Konečné pořadí sezony 2014
1 - Toni Bou Repsol - Montesa Honda - 100 bodů
2 - Albert Cabestany - Sherco - 69
3 - Adam Raga - Gas Gas - 60
4 - James Dabill - Beta - 41
5 - Jeroni Fajardo - Beta - 35
6 - Takahisa Fujinami - Repsol Montesa Honda - 26

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist