Zraněný David Knight musí vynechat Šestidenní

Endurový mistr světa ve třídě E3 z roku 2010 David Knight musel s lítostí oznámit, že letos kvůli zranění neposílí britský tým na motocyklové olympiádě Šestidení v Německu. Po pádu v prvním dnu Grand Prix Finska v Heinole 1. září se stále necítí být v pořádku a lékaři mu start na ISDE 2012 zakázali.

Tovární jezdec KTM David Knight si během úvodního dne Velké ceny Finska po pádu zarazil řídítka svého motocyklu do oblasti hrudního koše a žaludku a pak strávil celou noc v nemocnici na pozorování. Po návratu do Británie podstoupil v Manchesteru krevní testy, které ukázaly, že bývalý šampion má problémy s červenými krvinkami, což způsobuje, že se mu nedostatačně okysličuje krev. Knight tak musel učinit velmi těžké rozhodnutí a odstoupil z účasti na ISDE 2012, kde měl být hlavní oporou britského World Trophy Teamu. V příštích dnech a týdnech ho čekají další testy, které rozhodnou o tom, zda jezdec nebude muset předčasně ukončit letošní sezonu. Než se stanoví přesná příčina Knightových zdravotních problémů, zakázali mu lékaři jakékoli náročné fyzické aktivity.
„Jsem z toho úplně na dně, je to pro mě velké zklamání,“ svěřil se třiatřicetiletý Knight britským novinářům. “Všichni se připravují na Šestidenní a já musím sedět doma. ISDE je podnik, který nade všechno miluju a také jsem v něm zažíval velké úspěchy. Moc jsem se letos do Německa těšil, na výbornou atmosféru, která vždy v britském týmu panuje. Čekal jsem letos velký výsledek. Je to pro mě velmi těžké zůstat doma, když vím, že mám závodit. Ale opravdu nejsem zdravotně v pořádku a lékaři mi dali jasně najevo, že dokud se moje problémy s krví nevyřeší, musím odpočívat. Mým cílem je nyní pracovat na tom, abych byl zase brzy zdravý a fit.“
Ačkoli je vyloučen jeho start na Šestidenní, Knight věří, že by mohl ještě stihnout poslední závod letošního ročníku endurového mistrovství světa, Grand Prix Francie, která se jede v Brignoles 20. až 21. října. „Když už jednou lékaři přijdou na to, co mi vlastně je, odrazíme se od pomyslného dna a je tu naděje, že budu moci během pár týdnů zpátky na motorku a odjet ještě před koncem sezony pár závodů. Udělám pro to všechno,“ slíbil Knight svým fanouškům. Jeho třída E3 ale už je v mistrovství světa rozhodnutá, jeho kolega u KTM Francouz Christophe Nambotin má v čele šampionátu takový náskok, že nemůže být předstižen. Knight je celkově pátý, protože se celou sezonu potýká s následky minulých zranění. Letošní ISDE, mistrovství světa národních družstev v enduru, se poprvé po 23 letech jede v Německu za účasti 480 jezdců, kteří během šesti soutěžních dní absolvují 1400 kilometrů v terénech středního a západního Saska, v okolí silničářům důvěrně známého Sachsenringu. Začíná se 24. září.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist