ISDE, 6.den – Vítězství slaví Američané, KBS Unhošť je pátý mezi kluby

V sobotu skončila motocyklová olympiáda, 94. ročník Šestidenní (ISDE), která se jela v okolí portugalského Portimaa. Pro celkové vítězství si v kategorii World Trophy a Women World Trophy dojeli jezdci a jezdkyně ze Spojených států. Austrálie slaví vítězství v kategorii Junior World Trophy. V klubové soutěži vyhrál tým XC Gear, ale byli vidět Češi, jelikož KBS Unhošť byl pátý, jedenáctí jsou jezdci týmu Motosport Bozkov a osmadvacátá je Motokrosová škola CZ.

Závěrečný šestý den už v Portugalsku nebylo o enduru, ale motokrosu, protože ten je tradiční tečkou v případě Šestidenní. Tento závod už konečné pořadí neovlivnil, třebaže se Australané snažili snížit ztrátu na celkové vítězství ve World Trophy. To získali Američané ve složení Ryan Sipes, Kailub Russell, Taylor Robert a Steward Baylor. Pro tým USA je to druhé vítězství po jejich triumfu z roku 2016 ve Španělsku. Nejlepším jezdcem týmu je Taylor Robert, jenž vyhrál také individuální soutěž kategorie E2. Druhé místo obsadili jezdci Austrálie, třetí jsou Italové, jenž tak zopakovali stejný výsledek, jakého dosáhli na ISDE loni v Chile.

V soutěži žen Women's Trophy vyhrály Američanky před sestavami jezdkyň z Německa a Velké Británie, která je poprvé na stupních vítězů. Soutěž juniorských týmů ovládli mladí Australané, jimž se povedlo překonat Američany a Španěly. Domácí Portugalci obsadili velmi dobré čtvrté místo.

V klubové soutěži vyhrál tým XC Gear USA Club v sestavě s jezdci Dante Oliveira, Ricky Russell a Auston Walton. Velmi dobře zajeli české týmy. Celkově pátým je KBS Unhošť v sestavě s Patrik Markvart, Adolf Živný a Jakub Hroneš (na fotografii jsou první v Motorex Challenge). Jedenáctí jsou jezdci týmu Motosport Bozkov Jiří Hádek, Tomáš a Jakub Koucký. Osmadvacátým týmem je Motokrosová škola CZ s Robertem Friedrichem, Zdeňkem Pitelem a Zuzanou Nováčkovou.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
pp377 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist