Češi se posunuli o šest míst

Ani pátý den na letošní Šestidenní v Mexiku nezměnil pořadí v hlavních soutěžích. Francouzi v čele Světové trofeje navýšili svůj náskok na druhé Italy na deset minut a mají třetí vítězství za sebou na dosah. Češi z Motosportu Bozkov po včerejším výpadku Jana Kudrnáče zabrali a v soutěži klubových týmů se posunuli z 33. na 27. příčku.

Francouze neskutečně táhne za vítězstvím Johnny Aubert na KTM (E2), který vyhrál všech dosavadních pět etap a je rozhodně nejlepším jezdcem na ISDE 2010. Skvěle ho podporuje Rodrig Thain, který je průběžně druhý ve stejné třídě. A samozřejmě se mohou spolehnout na aktuálního mistra světa Antone Meu, který ovládá E jedničky. Zatímco Francie je suverénní a o jejich vítězství (pokud se nestane nic dramatického) není pochyb, o druhé místo si to dlouho rozdávali Italové a Finové. Teď už je ale ztráta Seveřanů také dost velká a zřejmě se spokojí s třetím místem. Italsko-finský souboj z povzdálí sledují čtvrtí Američané. Také situace v Juniorské trofeji se stabilizovala. Dál vedou mladí Španělé, před Švédy a Američany, mezi ženami kralují Francouzky.
Jezdci si 85. ročník Šestidenní budou pamatovat hlavně kvůli náročným suchým a prašným tratím, obrovskému vedru a hlavně kvůli spoustě velkých balvanů, které číhají prostě všude. Tratě tak někdy připomíbnají spíš trial, než klasické enduro. Své o tom ví i Milan Kurfiřt, člen Motosportu Bozkov, který po dojezdu čtvrté etapy pro web www.msch.cz uvedl: „Dnešek byl pro mě vyloženě očistcem, já nejsem zrovna excelentní šlapačkář. Výjezdy mi šly dobře, ale ve sjezdech jsem trpěl. Již jsem něco sjezdil, ale terény jaké byly dnes a včera jsem nikdy nejezdil. Nepřeberné množství kamenů, znovu říkám fakt mazec.“ Milan taky poděkoval za velkou podporu českých fanoušků, kterou naši jezdci v Morelii cítí: „Všechny doma pozdravuji a doufám, že i přes tu smůlu ve 4. dni nám dál budete držet palce a zůstanete našimi příznivci. Jako vy doma sledujete naše články, tak i my tady sledujeme Vaše vzkazy. Pro nás a je to vynikající motivace a podpora, za to děkujeme. “ Češi v dresech Motosportu Bozkov se pátý den ISDE 2010 činili a v průběžné klasifikaci se posunuli z 33. na 27. pozici, kam spadli včera, když Jan Kudrnáč nabral dvouhodinovou penalizaci kvůli nedokončení etapy.

Průběžné neoficiální výsledky před posledním dnem:

Světová trofej

1- Francie 16:32:01,55
2- Itálie + 10:14,02 min.
3- Finsko + 14:37,25
4- USA + 26:09,85
5- Polsko + 59:18,41

Juniorská trofej

1- Španělsko 10:06:25,11
2- Švédsko + 5:54,84 min.
3- USA + 8:22,78

Klubové týmy

1- RFME 10:08:33,09
2- Wellard Club + 17:38,72 min.
3- Team Ostra Gota + 24:04,29
27- Motosport Bozkov + 2:44:31,44

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist