Začátkem listopadu startuje Getzen Rodeo, to nejlepší z extrému

Kousek za našimi západními hranicemi v okolí Zschopau ( Jo, za časů DDR tam páchali eMZety) je země enduru zaslíbená. Kdo měl možnost zažít atmosféru na šestidenní nebo třeba takřka legendárním Rund um Zschopau, ví, o čem mluvím... úžasní fanoušci plus strhující atmosféra podpořená dlouhou tradicí motosportu v regionu rovná se skvělý zážitek ze závodů.

A v tomhle regionu se již několik let jezdí každý sudý rok Getzen rodeo – poměrně specifický závod extrémního endura (letos 2.listopadu). Na výrazu mu krom výše zmíněného přidává účast světových hvězd formátu Grahama Jarvise nebo Jonnyho Walkera, a také zajímavý formát kvalifikačního závodu pro 60 vybraných závodníků ( závodník pošle přihlášku, pořadatel si vybere, koho pustí na start) a hlavního klání pro nejlepších 20, to vše na ploše cca 600 x 200 metrů. Pokud máte pocit, že se na takovém plácku nedají uspořádat plnohodnotné závody – věřte, že dají. Pěší obhlídka trati by po pár desítkách metrů vysvětlila průměrnému endurákovi, že tenhle závod jet nechce, motorky zde létají vzduchem i z rukou těch nejlepších.

Já vím, letos je lichý rok, nemělo by se jet...ale stala se taková věc – pořadatel World Enduro Super Series (WESS) si tenhle event vybral jako finálový pro celou letošní sérii. A to by měl být pro každého fandu endura důvod zvednout pozadí a posunout se do Griesbachu ( 142,8 km z Prahy od Muzea), v jehož těsné blízkosti se akce koná. Nejen že uvidí v akci největší stars světového endura, ale bude moci také podpořit české účastníky, jimiž by měli být David Cyprián, Roman Körber a Vašek Nedvěd. Je to blízko, ceny lidové, atmosféra úžasná a závody plnotučné...tak s kým se potkáme?

Autoři článku obdrželi prémie 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Paulo přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist