Strmý vrch Chýnov nabídl napínavou podívanou

V sobotu, 10. září se v Chýnově konal XXXIX. ročník závodu motocyklů do Strmého vrchu. Navzdory ne zcela příznivé předpovědi bylo počasí přívětivé a nepršelo. Na stratu se sešlo 63 závodníků a jejich počínání přihlíželo 2100 diváků. To jsou sice o něco nižší počty, než v letech minulých, ale to je dnes bohužel všeobecný trend. Každopádně o něco nižší počet závodníků neměl žádný vliv na kvalitě jezdeckého pole a přítomní diváci udělali kolem trati pořádný kotel.

V hlavní kategorii Motokros+Enduro se strhl souboj o vítězství až do samého konce. Po všech odjetých jízdách byli jen dva borci, co nahoru vyjeli pokaždé – bývalý juniorský trialový mistr ČR Marek Wünsch z Trialu Psáry a zkušený hardendurový specialista Roman Körber z domácího Motosportu Chýnov. Strhující finálová paralelní jízda o vítězství byla až do posledních metrů velice napínavá, souboj, to byl neskutečně vyrovnaný, ale poslední metry stoupání přeci jen lépe zvládl Roman Körber a stal se tak v Chýnově zaslouženým vítězem. Pouze jediná nepodařená jízda odsoudila jinak výborného osmnáctinásobného mistra CR v motokrosu a současného jezdce Dakaru Martina Michka z HT Group Racing k třetímu místu. V této kategorii startovala jediná dívka chýnovského závodu Lucie Šimková.

Ve třídě Trial nenašel letos přemožitele Marek Wünsch z Trialu Psáry. A ano, je to ten samý borec, co dokázal se svým endurovým motocyklem vybojovat celkové druhé místo v předchozí kategorii. Byl to zkrátka jeho velký den. S druhým místem se musel spokojit Ondřej Král z Trial Teamau Tábor, který loni vyhrál před trialovou hvězdou Davidem Fabiánem. Třetí místo vybojoval mladičký Albín Prokop z Velkého Meziříčí.

Náš tip

Výsledky - vysledky_strmy_vrch_chynov_2022.pdf

Mezi jezdci třídy ČZ+JAWA byl nejlepším jezdcem zkušený Jaroslav Jonák z Říčan před Janem Liklerem z Motosportu Chýnov. Na svém fichtlu se do kopce vydal i jednoznačně nejstarší účastník závodu, domácí Pavel Fučík (72 let). Dětské kategorii v Chýnově vévodil čtrnáctiletý Tomáš Křemen z Mladé Vožice, když zvítězil před o dva roky mladším Jakubem Mourkem z karlovarského týmu Tvrdé jádro. Nejmladším jezdcem byl teprve pětiletý Mikuláš Hejný.

Budeme se vámi těšit na shledanou zase příští rok, tentokráte v rámci jubilejního XL ročníku!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist