Startuje 11.ročník Red Bull Romaniacs

V úterý 15.července odstartovalo městským prologem jedenácté pokračování náročného podniku extrémního endura, které se odehrává v prostředí rumunských Karpat s centrem v Sibiu. Na čtyři sta členů organizačního týmu kolem duchovního otce tohoto etapového závodu Martina Freinademetze chce úroveň soutěže znovu posunout o stupeň výš.

Red Bull Romaniacs je pětidenní závod extrémního endura, jenž tradičně zahájí prolog v centru města Sibiu, ale stěžejní část je v dalších čtyřech dnech, které jezdce zavedou do okolních hor, kde na ně čekají velmi náročné etapy. Zejména druhý den bude náročný pro všechny kategorie, na které čeká výjezd vysoko do hor a průjezdy strmými úseky. Závěrečný pátý den mimo město bude víc ve stylu rallye s přejezdy vysokohorských oblastí. Na konci všechny čeká speciální překvapení.
Na startu kategorie Gold samozřejmě nebude chybět už čtyřnásobný vítěz této soutěže Graham Jarvis, který závodí s motocyklem Husaberg a samozřejmě i letos patří mezi velké favority. Naopak Španěl Alfredo Gomez, který byl loni druhý, a byl by tak Jarvisovi těžkým soupeřem, bude na startu kvůli zranění chybět. Mezi favority na vítězství rovněž patří vítěz letošního Erzbergu Jonny Walker nebo loni v Rumunsku třetí Andreas Lettenbichler.

Z českých závodníků můžeme na startovní listině vidět v kategorii Silver Team Zdeňka Cypriana (#200) a Davida Cypriana (#201) v barvách týmu Cyprian s.r.o team. Třetím Čechem je Jiří Fejta (#530), který jede v týmu DAFE PLAST Racing Team s Rumunem Mircea Tudorem (#531) v kategorii Bronze Team.
Do jedenáctého ročníku Red Bull Romaniacs nastupují jezdci v kategoriích Gold, Silver Single, Silver Team, Bronze Single, Bronze Team a Iron. Na programu jsou dva noclehy přímo v terénu a závodění v místech, které endurovou motorku nikdy předtím neviděly.

Celková délka offroadu – bez spojovaček:

Iron: 375 Km – odhad pro nejrychlejšího jezdce 17 hodin
Bronze: 485 Km – odhad pro nejrychlejšího jezdce 21 hodin
Silver: 516 Km – odhad pro nejrychlejšího jezdce 22 hodin
Gold: 568 Km – odhad pro nejrychlejšího jezdce 23 hodin

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist