Jawa zazářila ve slovinských horách

Za nepříznivého počasí se minulou neděli uskutečnil již 23. ročník Hrastova memorialu, mezinárodního závodu starých motocyklů v horách na hranicích Rakouska a Slovinska. Prestižní akce se tradičně zúčastnil i Veterán klub Pardubice, který získal čestné uznání a jeho dva jezdci dojeli na stupně vítězů v nejvyšší kategorii.

Každoroční závod na vrch Loiblpassu je divácky vděčná událost, při níž lze vidět, jak mezi sebou na zákeřné trati plné šotolinových zatáček zapáleně soupeří jezdci na legendárních motocyklech NSU, MV Agusta nebo třeba Puch. Na zhruba čtyřkilometrové trati nerozhoduje jen čas, ale i stáří jezdce a jeho mašiny. Čím zralejší, tím lepší. Výjimkou nejsou ani stroje vyrobené ve třicátých letech minulého století.

Závodí se hned v sedmi kategoriích, přičemž ta nejsilnější nese označení „D“ a spadají do ní motocykly nad 250ccm, které byly vyrobeny nejpozději v roce 1961. Letos v této kubatuře, stejně jako v loňském roce, zvítězil Slovinec Jožef Cerar s motocyklem NSU Max, za ním pak dojeli dva Češi z Veterán klubu Pardubice. Druhé místo ukořistil Jiří Kozák s Jawou 350 a třetí skončil Jiří Synek na Jawě Libeňák 380.

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
BigRad přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist