Fichtel Cup Enduro 2012

Co by to bylo za svátek Václava, kdyby se v Náměšti nad Oslavou nejel tradiční Fichtel Cup Enduro. Také letos se náměstí zaplnilo až praskalo ve švech a za parádního počasí mohl vypuknout další ročník tohoto nesmírně populárního enduro závodu.

Kapitoly článku

Na startu se každoročně potkává hodně široké spektrum závodníků. Startují totiž mlaďoši, zkušení veteráni, klasický fichtlaři, ale i borci na historických Jawách. Letos startovní listinu okořenili dokonce dva Mistři světa. Jedním z nich je Roman Michalík a druhým Milan Kotrla, který mistrovský titul vybojoval jen pár pátků před náměšťským Fichtel Cupem v Ledči nad Sázavou. Do závodu bylo odmávnuto něco přes 160 jezdců na nejrůznějších strojích. Nejvíce byla obsazena třída III. (2T nad 125ccm 4T nad 250 ccm) a také hodně našlapaná třída veterán. Asi největší pozornost si právem zasloužila třída historických soutěžáků Veterán klasik, kde startoval nejstarší jezdec závodu Pavel Kretek, ale i jezdec na Péráku Josef Hlavatý. Za zmínku určitě stojí start borce v sedle Afriky, ale i tří střelců na upravených fichtlech.
Pro letošek jsem kategirii dvě vystřídal za trojku, kde jsem původně měl startovat na „exotickém“ enduru z Číny. To bohužel neklaplo, a tak jsem nesmírně vděčný kámošovi, který mi půjčil svojí dvoutaktní hadimršku. Díky Márty! Kačenu jsem překvapivě ani jednou nezahodil a do cíle přivezl bez ztráty kytičky. Nicméně po první čtvrthodině jsem myslel, že je vymalováno a můžu balit fidlátka. Vlítl jsme totiž do největšího bahna široko daleko a mašinu zařízl až po horní brejle. Klasická klukovina a nebýt čtyř pekelně obětavých pomocníků, byl bych v bažině ještě teď.
To by určitě potěšilo dva kibice, kteří očividně oslavovali konec prohibice, a tím pochopitelně získali rozum celého světa. Po bahenní koupeli jsem stihl dorazit na první časovou kontrolu bez penalizace a s klidem mohl v soutěži pokračovat. Tajně jsem doufal, že nebudu chtít zabahněnou mašinu umýt v závěru okruhu při brodu řeky… naštěstí se tak nestalo. Nicméně aby to nebylo celé, ještě jednou jsem slušně zakufroval a najel pěknejch pár kilometrů navíc. Po tragickém úvodu se vše dostalo do normálních kolejí a závody až do šachovnice proběhly poměrně dobře.
Závěrem musím opět pochválit parádní trať, skvělou organizaci a poděkovat všem, co se na tak pohodové akci podíleli. Už teď se těším na další ročník, protože v Náměšti se vždycky zažije moře zážitků a potká kupa fajn lidí.

Výsledky Fichtel Cup Enduro 2012



Kategorie Veterán klasik:
1. Roman Zahradník Jawa
2. Igor Pospíšil
3. Radek Zahradník Jawa
4. Jindřich Janata Jawa Rotax
5. Aleš Kráčalík Jawa

Kategorie B Veterán - jezdci od 55 let bez rozdílu kubatur
1. Zdeněk Pešl
2. Milan Kotrla
3. Bohuslav Kybek
4. Vlastimil Zdařil
5. Čestmír Krupa

Kategorie A veterán - jezdci od 40 let bez rozdílu kubatur
1. Miroslav Auer
2. Antonín Malec
3. Miroslav Halouzka
4. Radim Polepil
5. Petr Kohout

Kategorie III. 2T nad 125 ccm a 4T nad 250 ccm
1. Roman Michalík
2. Petr Kotrla
3. Jiří Kvasnička
4. Petr Křivánek
5. Štěpán Říha

Kategorie II. 2T do 125 ccm a 4T do 250 ccm
1. Stanislav malec
2. Tomáš Pilař
3. Jiří Hanskut
4. Vlastimil Doležal
5. Zdeněk Špaček

Kategorie I. do 50 ccm
1. Zdeněk Bernard
2. Daniel Gašek
3. Marin Lacina

Kompletní výsledky naleznete zde. A parádní fotogalerii od Renaty Haplové tady.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist