Endurosprint Pelhřimov 2015

Jak už se stalo dobrou tradicí, také letos odstartoval závodní sezonu v Pelhřimově velice atraktivní Endurosprint. Opět se sešla fajn parta offroadových nadšenců, kteří si za aprílového počasí užili krásně připravenou trať a mega porci blátivého závodění.

Kapitoly článku

Jelikož se organizátoři snažili zajistit co nejvíce času v sedle, program letošního Endurosprintu byl oproti předešlému ročníku lehce pozměněn. Po seznamovacích trénincích proběhla kvalda, tedy jedno měřené kolo, kdy zajeté časy znamenaly rozhození jezdců do čtyř skupin. Potom už se startovalo do první rozjížďky po sedmi jezdcích a jelo se na čtyři kola.
Podle pořadí v cíli proběhla další selekce, a tak se na startovní rošt postavili nejdříve první a druzí střelci z předchozích rozjížděk, po nich třetí a čtvrtí a tak dále. Ve finále došlo na pekelnou šedesátiminutovku s hromadným startem, kdy se startovalo se zhasnutým motorem a čelem proti motorce. Všechny rozjížďky byly bodovány a součet bodů určil celkové pořadí. Je to poměrně zajímavý systém, protože i při jedné zpackané rozjížďce není nic ztraceno a stále je šance na slušné celkové umístění.
S tratí si kluci z AMK Pelhřimov opravdu vyhráli a podle ohlasů v depu se všem hodně líbila. Jezdilo se přes gumy od traktoru, pražce, kameny a tradičně nechybělo divácky oblíbené „pneumatikové koryto“. Právě to dokázalo závodníky fest potrápit a o dramatické okamžiky nebyla nouze. Přeci jen vzpříčená pneumatika od předchozího jezdce dokáže pořádně „rozhodit sandál“.
Jezdci se museli popasovat s úzkou klikaticí břízovým remízkem, rozbitými rovinky, ale i sakramentsky nabroušenými skoky nebo přejezdem dřevěného slizkého můstku. Ve vyšším kalupu se pak jezdil úsek po motokrosové trati, kde byla nejlepší příležitost k předjíždění. Celý okruh měřil dva kilometry a nejrychlejší ho dali zhruba za 2:10. Během celého dne se na trati pořád něco dělo a svůj závod si odjely i děti a holky. Ostatně, podívejte se na galerii, kterou v Pelhřimově nacvakal Michal Hyžák „Hiffson“¨a Jíťa Hadravová. Závěrem nezbývá než organizátorů poděkovat za fajn závody a skvělou organizaci a těšit se na další ročník. Blátu zdar!



Celkové výsledky Endurosprintu 2015:

1. Honza Jíra #51 - Husaberg FE 450
2. Vláďa Novotný #3 - KTM 250 SX-F
3. Martin Rajdlík #368 - Gas Gas EC 300
4. Jan Vondrů #42 - Honda CRF 450
5. Luboš Nechvátal #137 - KTM 250 EXC

Výsledky šedesátiminutovky:

1. Honza Jíra #51 - Husaberg FE 450
2. Martin Rajdlík #368 - Gas Gas EC 300
3. Jan Vondrů #42 – Honda CRF 450
4. Vláďa Novotný #3 - KTM 250 SX-F
5. Luboš Nechvátal #137 - KTM 250 EXC

Výsledky kvalifikace:

1. Vláďa Novotný  #3 - KTM 250 SX-F
2. Honza Jíra #51 - Husaberg FE 450
3. Vašek Štefl #90 - Honda CRF 450

Výsledky junioři:

1. Tomáš Kochrda
2. Patrik Pípal
3. Lukáš Novotný

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist