David Knight spojil síly se Shercem

Vody endurového mistrovství světa rozčeřila zpráva, že bývalý šampion třídy E3 Brit David Knight podepsal smlouvu s továrnou Sherco. Jezdec z ostrova Man má za sebou bídnou sezonu, když skončil až desátý ve třídě E2.

Čtyřiatřicetiletý David Knight se na konci roku 2012 po čtvrtém místě v mistrovství světa třídy E3 rozešel s továrním týmem Red Bull KTM a letos to zkoušel v téměř soukromém týmu na Hondě. Přestoupil také z E3 do nejvíce vyrovnané kategorie E2. Úvodní jihoamerické turné se mu ještě vydařilo, když ve čtyřech závodech v Chile a Argentině byl vždy pátý. Potom se však zranil a ukázal se až na posledním podniku šampionátu ve Francii, kde vybojoval jedno čtvrté a jedno šesté místo. Hned poté oznámil importér Sherca do Velké Británie, že s Knightem podepsal smlouvu na příští rok. 
„Bude mít všechny výsady jako tovární jezdec. Doufáme, že spojení s naší značkou mu opět přinese takový úspěch, jaký si jezdec jeho kvalit zaslouží,“ oznámila společnost Sherco UK Importers. Poprvé se zřejmě Knight v sedle nového motocyklu objeví v podniku World Indoor Enduro 17. listopadu v britském Liverpoolu. Knight naposledy získal světový titul v roce 2010. Jezdil ve velké fazoně, ve třídě E3 tehdy nenašel konkurenta a vybojoval osm prvenství. O podmínkách jeho smlouvy se Shercem ještě není úplně jasno. Spekuluje se, že na typicky modrém čtyřtaktu pojede světový seriál SuperEnduro, a pak přejde i na dvoutakt.
„Můj přestup k Shercu bylo asi nejvíce strážené tajemství ve světě endura. Ale stejně už to všichni víte. Myslím, že naše spojení má spoustu potencionálu, pracuji s malou skupinkou špičkových inženýrů a všichni víme, že můžeme spoustu lidí překvapit. Je mi smutno z toho, že opouštím Hondu, čtyřtaktní CR-F450 byla moc dobrá motorka a já jsem miloval na ní závodit, ale logisticky to pro mě byl velmi těžký rok. Potřebuju mít za sebou mít pořádný tým. Už jsem Sherco testoval, nejprve jsem byl ke kvalitám jejich motocyklů trochu skeptický, ale čtyřtakt i dvoutakt mne překvapily a uchvátily,“ uvedl majitel britského rytířského titulu. Knight také znovu potvrdil, že nepojede letošní Šestidenní na Sardínii, ačkoli byl Velkou Británií nominován. Nestartoval ani vloni, kdy byl zraněn. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist