Beta v endurovém MS posiluje jezdeckou sestavu

Vypadalo to, že fabrika Beta už má na kahánku, ale v posledních letech se neuvěřitelně zmohla. V endurovém mistrovství světa zaujímá čelní pozice, jezdí za ni špičkoví jezdci a vloni dokonce zásluhou britského mladíka Daniela McCanneyho vyhrála juniorský světový titul.

A továrna Beta z italské Florencie, která si rovněž parádně vede v trialu, nezahálí ani letos. Hned po skončení endurového mistrovství světa začala podepisovat smlouvy s novými jezdci. A tak k staronovému Francouzi Johnny Aubertovi, bývalému dvojnásobnému mistru světa, přichází do stáje Beta Motor také talentovaný Portugalec Luis Correia a britský zázrak Steve Holcombe, vítěz šesti závodů letošního juniorského mistrovství světa. A to není všechno: do Bety zamířila po letech strávených u Hondy i italská superhvězda Alex Salvini. Mistr světa třídy E2 z roku 2013 byl nejprve na námluvách u Yamahy, kde zkoušel motorku WR 450F, ale podle italských serverů už je prakticky členem týmu Beta.

Manažer Beta Motor Fabrizio Dini tak bude mít k dispozici jeden z jezdecky nejsilnějších týmů ve světovém seriálu Maxxis Enduro World Championship 2016. Bude hodně záležet, do kterých tříd Dini své posily přihlásí. Spekuluje se, že bývalý motokrosař Salvini zůstane v E2 a zkušený Aubert by mohl jezdit nejsilnější kubaturu E3 s Holcombem. Beta své jezdce rozdělí do dvou týmů, a tak Luis Correia spolu s dalšími příchozími Deny Philippaertsem a Matteem Bresolinem (oba Itálie) pojedou v barvách stáje Beta Boano. Betu naopak opouští italský jezdec Giacomo Redondi, který podepsal u Hondy, kde utvoří silné duo s rovněž nově příchozím a krajanem Davide Guarnerim.


 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist