ME Enduro – Švédská mise v okolí města Skövde

Nejlepší soutěžní jezdci mistrovství Evropy se opět sešli na třetím podniku pořádaném švédskými pořadateli v malebném městečku Skövde. Již na první pohled bylo znát, že pořadatel tuto soutěž připravil velice kvalitně. Trať soutěže se jela ve tvaru osmičky o celkové délce kola 66km a jezdci si ji dali celkem třikrát.

Každé kolo obsahovalo tři měřené testy, dva cross testy a jeden enduro test, který byl připraven na okraji velkého lomu. Cross test číslo jedna se nacházel nedaleko města Skövde a to na místní lyžařské sjezdovce. Délka tohoto testu je 2km a jeho povrch byl travnatý.

Cross test číslo dvě se nacházel nedaleko vojenských kasáren a celý byl připraven na vojenském výcvikovém prostoru. Délka tohoto testu byla 5,5km a opět celý na travnatém povrchu.

Třetí test bylo enduro. Byl z části natažen v lese mezi kameny porostlými mechem a po výjezdu z lesa se trať tohoto testu dostala na rychlé pasáže po loukách, které byly až do cíle testu. Délka tohoto testu 5,6km. Všechny tyto testy se svým charakterem neliší od testů, které naši jezdci jezdi u nás.


Česká reprezentace přijela v sestavě Hádek Jiří, Markvart Patrik, Kouble Kryštof, Živný Adolf, Friedrich Robert a Jakub Marek. Boj o body v jednotlivých třídách a medailové pozice zde sváděl především Hádek Jiří, který vede s desetibodovým náskokem ve své třídě Over 250 2T.

Další želízko v ohni Kryštof Kouble, který se pohybuje průběžně na 3.místě se ztrátou sedmi bodů na prvního ve třídě E2/E3 junior. Páté místo po dvou podnicích patří Patriku Markvartovi. Ten ztrácí 10 bodů na druhé místo ve třídě Over 250 4T. Na čtvrtém místě je po dvou evropských podnicích jezdec Lukáš Kučera, který na třetí místo ztrácí 8 bodů ve třídě Over 250 2T.


Ve třídě junior E1 nás zastupuje jezdec Jakub Marek, který je momentálně na 6.místě. Junior Robert Friedrich ve třídě U21 je na 10.místě a jezdec Adolf Živný ve třídě E2/E3 junior drží 12.místo. Na 10.místě v ženské kategorii je Zuzana Nováčková. Marek Borák je v průběžném pořadí třídy 250 4t na 7.místě, Jakub Hroneš figuruje na průběžném 10.místě třídy Over 250 2t, který nestartoval pro zranění v Rumunsku, Lukáš Holub rovněž nestartoval pro zranění v Rumunsku. Ve veteránech české barvy háji David Holý, který je na průběžném 12.místě.

 

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zabl přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist