První podnik XCountry je za námi !

Letošní první závod XC serie českého promotéra CPA se uskutečnil minulý víkend v Bílině.

Kapitoly článku

Pořadatelé připravili okruh, který měřil 10 km a využili při tom místní výsypky. Pro oko diváka dlouhý okruh, kde si každý fajnšmekr našel to co chtěl a potřeboval, výjezdy, prudké sjezdy, blátíčko, i zcela nevinné kluzké mezičky, které potrápily nejednoho jezdce.
V sobotu se i přes mrazivé ráno odjely všechny kategorie, start se posunul na přívětivější devátou hodinu a časový objem jednotlivých kategorií byl pokrácen. Do "mistráku" zaskočil do dvojičky s Karlem Schederem, Bohumil Poslední, ten mě ujistil, že je to opravdu záskok za Michala Kadlečka, který absoloval závody ve Švýcarsku.
Dalším krosákem byl Petr Bartoš, který si závod pochvaloval a jel ve dvojci s Pavlem Dvořákem, přezdívaný Čert. Navrátilcem do Čech a zcela ve formě se ukázal Radek Toman, ten jel společně s Michalem Rudolfem a ukázali se jako velmi rychlý, vlastně nejrychlejší. Svůj závod si odjel i Shell Advance cup.
Nešvarem víkendu, bylo snad jen počasí, které znepříjemnilo nedělní program, nasněžilo a skoro celý "mistrák" odjel domů a nenastoupil. Dalším nešvarem bylo pár neukázněných diváků, kteří bezohledně i přes zákaz a neustálé upozorňování drancovali svými vozy zrekultivované plochy, na které byl zákaz vjezdu. Holt ta česká povaha, zvlášť pán v černém "emelku" musel blondýnce na sedačce spolujezdkyně ukázat, že jeho Mercedes je opravdu čtyřkolka.

Nedělní počasí odradilo i spoustu jezdců z přeboru, takže se nezbývá než těšit na lepší počasí a populární okruh v Chříči 26. - 27.4.2008.

Kompletní výsledkový servis možno stáhnout zde:

Výsledky XC Bílina 2008 1. den (PDF)


Výsledky XC Bílina 2008 2. den  (PDF)

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist