Patrik Liška vybojoval v sedle nového stroje GAS GAS první vítězství

O uplynulém víkendu pokračovalo Mistrovství České republiky v Endurosprintu ve Vysoké Peci u Chomutova. Po šesti letech se do endurového paddocku vrátil špičkový jezdec MX2 Patrik Liška, který pilotoval zbrusu nový GAS GAS EC300R Phoenix, který právě přichází na trh. Je to první vítězství pro nový GAS GAS.

V sobotním klání začal absolutně nejrychlejším časem na cross testu, odlišnou jízdu ne enduro testech bylo potřeba trochu zažít. Přesto se usadil na druhém místě celkového hodnocení. V posledních testech se nevyhnul dvěma malým chybám a podlehl závěrečnému ataku Radka Tomana.

Nedělní závod měl odlišný průběh. Patrik šel na začátku opět do čela, ale ve třetím a čtvrtém průjezdu enduro testu ztratil v oblacích prahu při předjíždění slabších jezdců a klesl až na třetí místo. V posledních dvou průjezdech však Patrik naplno zaútočil, zajel rekord cross testu a po posledním enduro testu se mohl radovat z vítězství jak ve třídě E3, tak v absolutní klasifikaci.

„Vůbec to nebyl jednoduchý víkend, tempo se jelo hodně vysoké,“ prozradil Patrik Liška. „V sobotu jsem nebyl moc šťastný z toho, že jsem o druhé místo přišel těsně až v úplném závěru. V neděli jsem si vše vynahradil, i když situace ve dvou třetinách závodu nebyla optimální. Hlavní příčinou byly oblaka prachu za pomalejšími jezdci. Pak jsme takticky vyřešili i tento problém a já mohl jet naplno a vrátit se do čela. Takový návrat jsem si opravdu hodně přál.“

„Taková premiéra nového motocyklu je jak z říše snů,“ řekl manažer týmu Marek Morávek. „Patrikovi patří obrovský dík, stejně jako celému teamu. Patrika hodně znevýhodňovala startovní pozice. Spolu s účastníkem Dakaru Milanem Engelem totiž startovali až v závěru jezdeckého pole a v oblacích prachu od pomalejších jezdců jeli chvílemi naslepo. To se projevilo na zajetých časech, ale také na velkém riziku.“

„I když jsme o tom nemluvili, tak jsme na závody odjížděli s nejvyššími ambicemi. Patrik potvrdil
jak svoje kvality, tak kvality nového modelu GAS GAS,“
dodal závěrem manažer týmu TSS GAS GAS.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist