Mšeno přivítalo poslední podnik MMČR v enduru

Poslední body sezony Mezinárodního mistrovství České republiky 2015 a Přeboru České republiky 2015 v enduru byly tento víkend rozdány v Mšeně nedaleko Mělníka. Mistry republiky jsou v jednotlivých kategoriích Vít Kuklík (E1), Michal Kadleček (E2) a Radek Toman (E3).

Enduro má ve Mšeně mnoholetou tradici. První závody zde jeli již v roce 1950 a pro svoji různorodost terénu a obtížnost si každým rokem získávala své příznivce. Na 32.ročník motocyklové soutěže dorazilo přes 150 jezdců. Depo plus zázemí soutěže nebylo nikde jinde než na známém plochodrážním stadionu. Pořadatelé opět připravili pěknou trať, která měřila necelých šedesát kilometrů a vedla převážně místním terénem s minimálními přejezdy po silnici. Tak jak má správná enduro soutěž vypadat.

Trať změnila kabát a přibylo zde spoustu nových úseků. I měřené testy byly jinde, než tomu bylo v posledních letech. Cross test se nacházel v blízkosti depa a namotaný na posekaném poli. Byl velmi rychlý s minimem ostrých zpomalujících zatáček a jezdci jej zajížděli okolo čtyř minut. Enduro test byl na trati tzv. “Adovce“. Obsahoval více technických prvků v lesních pasážích. Výjezdy, sjezdy, rychlé části na louce. Tento test jezdci zajížděli okolo pěti minut.

A teď již k samotnému závodu. V sobotu se první jezdci vydali na trať v devět hodin a čekaly na ně celkem čtyři kola o celkové délce 230 kilometrů. Celkem to bylo s osmi testy, ale ten první enduro test se neměřil.

Po sedmi hodinách začali do depa přijíždět první jezdci. Podle jejich slov trať nebyla nijak zvláště obtížná, ale byla náročná pro svoji délku. V sobotu se s tím nejlépe popral vítěz Patrik Markvart před Radkem Tomanem a Ondřejem Helmichem, čtvrté místo patřilo Michalu Kadlečkovi.

V neděli se startovalo opět v devět hodin, ale na jezdce čekali pouze tři kola s šesti měřenými testy. Neděle byla zajímavá již od prvních testů, protože jednotlivé jezdce dělilo jen pár vteřin. Patrik Markvart zopakoval sobotní výsledek a prvním místem se stal absolutním vítězem mšenské soutěže. Na druhé místo ze sobotního čtvrtého místa poskočil Michal Kadleček, který o pouhých osmnáct setin porazil Ondřeje Helmicha. Čtvrté místo padlo na Radka Tomana.

V rámci poslední soutěže seriálu endura se jezdí pohár družstev a ani letos tomu nebylo jinak. První místo v družstvech získalo družstvo HARUDA TEAM RAC Sedlčany ve složení Toman, Helmich, Šefr před družstvem KBS TEAM UNHOŠT 1 ve složení Horák, Kadleček, Kuklík. Třetí místo patřilo družstvu AMK Krakonoš Jilemnice 1 s jezdci Markvart, Hádek, Kučera.

Poslední body rozdány, mistři republiky jednotlivých tříd v enduru jsou známi. Za zmínku by jen stálo připomenout, že před rokem svůj první start ve Mšeně po menší pauze zopakoval Vít Kuklík. Vrátil se zpět do sedla a letos mu patří titul Mistra ČR endura ve třídě E1.


Avšak nic nekončí a jede se dál. Mšeno bylo poslední přípravou před Šestidenní, která je na programu již za pár dní v sousedním Slovensku a kde se představí špička českého endura. Tak ať se daří.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist