MMČR v enduru – O víkendu zajel výborně Kryštof Kouble

Třetí klasická soutěž letošního roku se odjela tento víkend v Brodeslavy - Mezinárodní mistrovství České republiky a Přeboru České republiky 2017. Pořadatelem této soutěže je známá dvojice a jejich tým KP Enduro Klub. Pro ty co nevědí co je KP, tak je to Martin Prusík a Míla Konopásek, kluci, kteří žijí endurem.

Když tito dva pánové pořádají enduro, je to známka zaručené kvality a opět tomu nebylo jinak. Depo a veškeré zázemí se nacházelo přímo ve vesnici Brodeslavy na place místního hasičského sboru. Pořadatel připravil okruh o délce 70 kilometrů s třemi měřenými testy a dvěma časovými kontrolami. Také připravil kulturní vložku na páteční večer, kterým nás provázela zdejší kapela a navodila tak pěknou závodní atmosféru.

Celkem 144 motocyklů bylo předáno do uzavřeného parkoviště, které se otevřelo až pár minut před devátou hodinou. V devět hodin se první trojice vydala do bojů o další mistrovské body letošní sezony. První test, který na jezdce čekal, je již hodně známý, neboť se zde jezdí už několikátou sezonu. Tento test se jede v Hradišti, kamenitém kaňonu s přitékající vodou, s výjezdy, sjezdy, rychlou pasáží na louce a posekaném poli. Tento test se jezdil okolo pěti minut. Po tomto testu si jezdci odpočinuli v časové kontrole a vydali se směr Liblín, kde na ně čekal druhý měřený test a to cross test.


Než se k němu jezdci dostali, čekal na ně nejnáročnější terén celé soutěže a to dvacet minut jízdy s několika výjezdy, sjezdy, kde každý nezdar při vyjetí vzal hodně sil. Cross test je také jezdcům dobře znám, neboť i zde se jezdí každým rokem. Test je namotaný v lese a část je na poli. Nebyl ani tak technicky náročný, jako rychlý a pěkně do jízdy. Délka tohoto testu byla kolem šesti minut.

Třetí test na jezdce čekal v samotném závěru kola, těsně před druhou časovou kontrolou, a byl zcela nový. Nacházel se hned vedle depa. Tento test byl technicky náročnější, neboť byl situován v lese. Taková kličkovaná mezi stromy, ale pro přihlížející diváky i dobrá podívaná na rychlý úsek, který byl na posekaném poli, kde každý držel plyn co to jen šlo.

Po prvním kole byl na prvním místě v celkovém pořadí Jan Balaš (třída E3). Ve druhém kole začal zrychlovat Kryštof Kouble (třída E1) a navyšoval každým testem svůj náskok před Adolfem Živným, Radkem Tomanem a Janem Balašem. Kryštof svůj náskok navyšoval a stal se tak absolutním vítězem sobotní soutěže. Souboj o druhé místo byl velice zajímavý. Radek Toman (třída E2) v prvním kole na třetím testu chyboval a ztratil drahocenné vteřiny, které sice stahoval, avšak na druhé místo v absolutním pořadí to nestačilo. Druhé místo si v sobotu vyjel Adolf Živný (třída E2). Radek Toman si připsal body za místo třetí a neoblíbené pod pódiové umístění patřilo Janu Balaši. Rozdíl mezi druhým a čtvrtým místem byl pouhých osm vteřin.


V neděli start opět v devět hodin a stejná porce kilometrů jako v sobotu, takže 210 kilometrů a devět měřených testů. Od prvního testu nastoupil Kryštof Kouble a svým soupeřům Adolfovi Živnému, Radkovi Tomanovi a Jiřímu Hádkovi nedaroval ani vteřinu. Kryštof s každým testem navyšoval svůj náskok, který si udržel po celou dobu nedělní soutěže a vyhrál. Souboj o druhé místo byl opět dramatický. Na začátku třetího kola byl na druhém místě Adolf Živný, ale Radek Toman zajel parádním časem druhý test a v závěru z toho bylo pro Radka druhé místo o pouhé dvě vteřiny před Adolfem. Sedm vteřin chybělo Jirkovi Hádkovi (třída E2) na třetí místo, a tak se musel spokojit s bramborovou medailí.

Každý rok jezdci chválí, jaké parádní svezení pro ně kluci KP Enduro Klubu s jejich týmem uspořádali. Touto cestou jim patří velký obdiv a díky za opět skvěle připravenou soutěž. Zde se prostě nedá nic vytknout. Je vidět, že tady do toho jsou všichni naplno a mají velké endurové srdce s nímž vše chystají. Soutěž je to nádherná a až si to kluci nebudete chtít nechat jenom pro nás, tak to klidně uspořádejte na evropské úrovni, protože už teď na to máte. Ještě jednou velké díky Vám.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
klubko přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist