MČR Enduro Bechyně

Další díl MČR v enduru se konal o víkendu v jihočeské Bechyni. Na známém okruhu z minulých let v okolí Opařen bojovalo na 67 km dlouhé trati 180 jezdců „českého mistráku a přeboru“. Mezi jezdecké zajímavosti patřil motokrosař David Čadek, který již s endurem má zkušenosti a novic Michal Kadleček známý krosák.

Na trati čekalo na jezdce několik vychytávej jako zhruba 100 m dlouhý sjezd do rokle, podjezd státní silnice, hluboké bahna. Jeden cross test na louce a enduro test na kterém byly vidět opravdu velké věci…







V sobotu čekalo na závodníky obou kategorií zhruba 201 km rozdělených do třech okruhů a vzhledem k počasí pátečního dne, kdy pršelo jako z konve bylo načasováno 107 min na kolo. Stejně tomu bylo i v neděli.







David Čadek jedoucí v barvách KBS potvrdil svoji formu a chuť závodit a na Gross testu nebyl k poražení, stejně jako Víťa Kuklík na enduru. Ve velice dobrém světle se ukázal v sobotu Pavel Melichar, který vyhrál E1 a výše zmíněný Michal Kadleček na půjčeném stroji Beta se ukázal druhým místem v E3 a třetím celkem.










Velice příjemným překvapením byla zvyšující se jezdecká úroveň Jakuba Horáka z KBS a dalších dvou juniorů Lukáše Sedláčka a Tomáše Loukoty.







O tomto víkendu se jede další díl evropského šampionátu ve finské Hainole, kde budeme mít opět silné zastoupení a dají se čekat nějaké body do celkového hodnocení a medaile. Jedno velké blahopřání nestoru českého endura Bohumilovi Poslednímu, kterému se narodila v soboto dcerka Klárka – takže všechno nejlepší na cestě životem a hlavně hodně zdraví …

Je známa nominace českého Trophy teamu do Chile na ISDE:

Gottvald Zdeněk 250 4T Husqvarna, Zaremba Jan KTM 450, Roman Michalík BETA 450, Michal Kadleček KTM 450, Víťa Kuklík KTM 530, David Čadek KTM 530 Kompletní výsledky z Bechyně je možné stáhnout zde (PDF)

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist