Kadleček u KRTZ, Horák přechází na dvoutakt

Letos osmý celkově v endurovém mistrovství světa třídy E3 Michal Kadleček pojede příští rok Husaberg 450 ve znojemském týmu KRTZ, další český účastník MS Jakub Horák přechází ze čtyřtaktů na dvoutaktní Husaberg 250, ale kvůli studijním povinnostem dá příští rok přednost MČR a Evropě.

Bývalý špičkový motokrosař Michal Kadleček letos absolvoval celou sezonu jako tovární jezdec italské TM v endurovém mistrovství světa a vedl si skvěle. Kromě druhého dne závěrečného podniku šampionátu ve Francii dojel všechny jízdy a celkově skončil osmý se ziskem rovných dvouset bodů. Měl tedy stejný bodový zisk jako sedmý v pořadí Španěl Oriol Mena na husabergu. Nejlépe se Michalovi dařilo v Itálii, kde vybojoval šesté a sedmé místo. TM Racing ale udělal po sezoně v týmu kompletní zemětřesení a na příští sezonu podepsal tři zcela nové jezdce: italského juniora Nicolu Moriho do E3, Fina Anti Pyrhonena do E2 a Francouze Juliena Gauthiera do E1. Michal Kadleček tak začal jednat s týmem KRTZ a nakonec si ke všeobecné spokojenosti plácli. 
„Jsem moc rád, že mohu nastupovat za tento tým. Poznal jsem, že v týmu jsou samí skvělí lidé, kteří jsou do motoristického sportu nadšeni. Těším se na motorku, protože je to zcela nový motocykl a vypadá velice dobře. Dále jsem moc rád, za podporu firmy Steel Pro.cz, která mě vybaví oblečením RINO, které už mám vyzkoušené z ISDE 2009 v Portugalsku a děkuji firmě Grosskopf za podporu tak kvalitními technickými komponenty,“ uvádí Kadleček (na spodním snímku) na internetových stránkách týmu KRTZ.
Další letošní účastník mistrovství světa Jakub Horák má jiné starosti – studijní. „Letošní sezona byla prozatím poslední kompletní sezonou v Enduro World Championship, protože mám spoustu povinností ve škole a nestíhám už trénovat tak, jak by to bylo třeba. Dalším důvodem je, že dvojzávod Turecko-Řecko se jede v červnu, což je ve zkouškovém období, z kterého se na 14 dní špatně odchází. Proto jsme se spolu s týmem předběžně rozhodli, že v příští sezoně 2011 pro nás bude pravděpodobně prioritou mistrovství Evropy a MČR, které bude případně doplněno o některé závody z mistrovství světa, protože je to krásný seriál s přátelskou atmosférou, skvělými lidmi a na vysoké úrovni. Nechceme ale určitě definitivně ztratit kontakt s tímto velkým seriálem,“ uvedl pro server motorkari.cz Horák, jedenáctý muž konečné klasifikace MS kategorie E1 a letošní mistr ČR v E1 a v juniorech.
„Další změnou bude třída, v které budu v příštím roce soutěžit. Už to asi nebude E1, ale E2. V této třídě bude velká konkurence a proto se budu snažit co nejlépe se připravit. Snad se mi to podaří nějak skloubit se studiem ČVUT,“ dodal jezdec, který už si na příští sezonu pořídil novou dvoutaktní dvěstěpadesátku Husaberg.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist