MČR Cross Country Žár

Žár u Čkyně v Jižních Čechách hostil o uplynulém víkendu třetí podnik motocyklového mezinárodního mistrovství České Republiky v Cross Country – ITP Essox Cup a ADT Cup.

Kapitoly článku

Trať byla natažená částečně na místní motokrosové trati a přilehlých pastvinách. Projíždělo se i remízky, kde na jezdce čekaly nástrahy v podobě kořenů a kamenů. Celkový profil trati byl spíše rychlejší a nenáročný a poroto neměli problémy ani jezdci Přeboru. Jediné co jezdce potrápilo, bylo horko a prach. Pořadatelé některé části kropili, ale vzniklé blátíčko v takovémto počasí vydrželo jenom několik kol.

Slibovaný liják přišel až v neděli, těsně před startem třídy MČR. Tato situace však zkušené jezdce této mistrovské třídy nepřekvapila a pohodlně se odstartovala jejich první padesátiminutovka.
Déšť ustal asi patnáct minut po startu a tak se již koncem jízdy opět prášilo.
Třídu E1 celkově vyhrál Milan Engel se dvěma vítězstvími jízdami. Za ním se seřadili Ondřej Helmich a Martin Gottvald, oba měli jednu vítěznou jízdu. Z celkových čtyř jízd hned tři vyhrál ve třídě E2 Michal Kadleček a tu poslední z technických příčin nedokončil a celkově obsadil třetí místo za Radkem Tomanem a Jakubem Šefrem. Ve třídě E3 dvakrát vyhrál Víťa Kuklík, ale jednu jízdu dokončil na čtvrtém místě (dojel s uraženou stupačkou) a tak celkově vyhrál Patrik Liška, který měl také dvě vítězství.

Výsledky

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist