Tým MRG-SP MOTO je s účinkováním na Dakaru spokojen

Tým MRG-SP MOTO dojel s oběma motocykly na cílovou rampu Rally Dakar 2015 v Buenos Aires a splnil tím svůj hlavní cíl, který si určil. Devítinásobný účastník David Pabiška vybojoval 24. místo a stále si drží 100procentní bilanci dojetých Dakarů, do kterých odstartoval.

David Pabiška měl pomalejší rozjezd do rally a následně i dva velké pády, jejichž zdravotní následky poznamenaly jeho jízdu v dalších etapách. Vzhledem k vývoji závodu je jeho umístění úspěchem. David k tomu říká: "Já jsem spokojen na 100% s výsledkem týmu, dojeli jsme oba a Milan navíc zajel na svém prvním Dakaru skvěle. Osobně jsem s 24. místem spokojen. Zkušenosti už mám tak velké, takže vím kde jsem zaváhal a v kterých věcech mi to nedovolilo kráčet dopředu. Ať to byly oba pády, nebo pomoc kolegovi. Limitoval mě vykloubený palec, kde byla bolest obrovská a trpěl jsem až do konce, tak i dva dny s vymknutým kotníkem. Nejsou to výmluvy, byla to jen moje chyba, za kterou jsem zaplatil."
Nováček ve startovním poli Rally Dakar, 23letý Milan Engel, obsadil v nabité konkurenci 30. místo, když mezi nováčky skončil na 4. místě. Jeho hlavním cílem bylo odjet co nejvíce závodních kilometrů a pokud možno dojet zpět do Buenos Aires. Milan tyto očekávání splnil na 100% a třicáté místo je nad očekávání týmu. Milan hodnotí své účinkování: "Jsem s 30. místem obrovsky spokojený a nečekal jsem že to půjde takhle dobře a že tam budu vepředu s těmi známými jmény. Jsem moc rád, že jsem neměl žádné velké problémy s navigací, trefil jsem všechny waypointy a za to můžu poděkovat kvalitní přípravě s Davidem, který mi moc pomohl."
Hodnocení manažera Ervína Krajčoviče: "Chtěl bych vyzdvihnout, že se nám podařilo podruhé jako týmu dovézt do cíle obě motorky. Technika byla vždy skvěle připravená, za což patří mechnikům velký dík a celý tým fungoval na 100%. Letos jsme se rozhodli pro nováčka Milana Engela, u kterého jsme nevěděli, co můžeme očekávat, ale přesvědčil nás, že to bylo dobré rozhodnutí a velice nás svým umístěním překvapil. U Davida Pabišky byly cíle trochu vyšší, ale umístění je ovlivněno jak velkými pády, tak i pomocí, kterou poskytl Ivanovi Jakešovi v nesnázích, kde ztratil několik minut. Takže, když se to všechno podtrhne a sečte, tak to 24. místo je maximum. Ale na to jak byl náročný letošní Dakar, tak jsme spokojeni."

VIDEO

 
Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist