Tragédie v první etapě Dakaru 2012

Hned v první zvláštní zkoušce letošního Dakaru došlo k tragické havárii, která znamenala smrt argentinského jezdce Jorgeho Martineze Boera.

Hned v první zvláštní zkoušce zahajovací etapy havaroval na 55 km mezi Mar del Plata a Santa Rosa de la Pampa v 11.19 hodin místního času  argentinský motocyklový jezdec Jorge Martinez Boero. Už 5 minut po tragické havárii byla na místě havárie helikoptéra, která transportovala nešťastného Boeru do nemocnice v Mar del Plata. Argentinský jezdec utrpěl při pádu zástavu srdce a nepodařilo se ho už přes veškerou snahu přivést nazpět k životu a Boero zemřel během přeletu do nemocnice.

Boero měl 38 let a na Rallye Dakar startoval podruhé. Vloni tento závod vzdal po skončení šesté etapy. Argentinec je už 61. obětí v historii Dakaru a nejvíce postižení jsou právě jezdci na motocyklech, jako např. vítěz z let 2001 a 2002, Fabrizio Meoni - zahynul na Rallye Dakar 2005. Posledním z motocyklistů, který zemřel, byl v roce 2009 francouzský amatér Pascal Terry, kterému došel během etapy benzín na jeho motorce a jehož mrtvola byla nalezena teprve o 4 dny později...

ČEST BOEROVĚ PAMÁTCE!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist