Quintanilla bere na Dakaru jen vítězství

Dva měsíce intenzivní závěrečné přípravy má za sebou Pablo Quintanilla. Chystá se naplnit největší výzvu své dosavadní kariéry a vyhrát 41. ročník Rally Dakar, která se jede od 7. do 17. ledna 2019 v Peru. Co ho opravňuje myslet tak vysoko? Chilan má na svém kontě dva tituly mistra světa FIM Cross-Country a také třetí a čtvrté místo v konečné klasifikaci Dakaru v letech 2015 a 2016.

Dvaatřicetiletého motorkáře Quintanillu čeká už sedmý Dakar, do toho nastávajícího odstartuje s číslem 6 na tovární Husqvarně. Před rokem skončil celkově osmý. V týmu Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing mu bude pomáhat šestatřicetiletý Američan Andrew Short. Sice ostřílený borec ze všech možných soutěží, ale na Dakaru bude startovat teprve podruhé. Při své premiéře ale dokázal dojet až do cíle a bylo z toho velmi slušné sedmnácté místo. Týmovým manažerem Husqvarny se stal legendární Francouz Alexandre "Pela" Renet, bývalý endurový mistr světa, který má za sebou docela nedávno i pár úspěšných Dakarů v sedle motocyklu. Nářadím Quintanilly a Shorta bude pochopitelně osvědčená Husqvarna, model FR 450 Rally. 

Pablo Quintanilla: "Cítím se skvěle a moje motivace je pro rok 2019 opravdu vysoká. Chci být nejlepší, bojovat o nejlepší výsledek mé kariéry. Měl jsem dobrou sezónu v roce 2018 a teď jsem připraven na Dakar. Navzdory mému zranění uprostřed sezóny jsem dokázal bojovat o titul mistra světa dálkových soutěží až do poslední etapy v Maroku. Dakar je nejdůležitějším závodem sezóny a my všichni pracujeme tvrdě po celý rok jen na tento závod. Mým osobním cílem je, abych každý den odevzdal na trati 100 procent. To je to, co mě činí šťastným, a také mi to dovolí bojovat o celkové vítězství. Budu se snažit zůstat soustředěný jen na své cíle. Dakar 2019 bude kratší a intenzivnější, ale chci si udělat svou práci a závodit o celkové vítězství."

Andrew Short: "Za rok 2018 jsem se toho hodně naučil a teď jsem připravený všechny tyto zkušenosti naplno využít na Dakaru. Sezona mi prakticky naostro začala v Maroku na Merzouga Rally, od té doby jsem jel ještě v Chile a Peru. Zajížděl jsme tam dobré časy a studoval jsem strategii těch nejlepších. Naučil jsem se hlavně zvyšovat rychlost zásluhou lepší navigace. Byl jsem šťastný, že se mi v Peru podařilo i poprvé vystoupit na podium. To mi pochopitelně hodně zvedlo sebevědomí a do vysokých peruánských dun se nyní vyloženě těším." 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0 Kč od 0 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist