Podpora Davida Pabišky pro Dakar 2018

Náš nejzkušenější „dakarský“ motorkář David Pabiška se chystá na svoji jedenáctou účast v tomhle světoznámém klání a právě nyní podstupuje tu nejnáročnější část předsoutěžní přípravy, a to zajištění dostatečného finančního krytí svojí účasti. Protože náš web s tímhle matadorem má ty nejlepší vazby a velmi těsnou spolupráci, rozhodli jsme se jeho projekt také podpořit.

S Davidem Pabiškou naši offroadoví redaktoři již na několika reportážích spolupracovali a po testu jeho dakarského speciálu KTM 450 Rally a účasti na tréninkovém kempu budeme i ve spolupráci nadále pokračovat při testech různých offroadových strojů. Vždyť právě jeho letité zkušenosti jsou velkou devizou a také pro vás, čtenáře, budou jeho dojmy z testovaných strojů určitě velice přínosné.

David je ale stále hlavně skvělý soutěžák a v současné době náš nejzkušenější motorkář, který úspěšně dokončil všech deset ročníků Rally Dakar, kterých se doposud zúčastnil. Jen pro připomenutí – jeho nejúspěšnějším výsledkem bylo osmnácté místo, jehož dosáhnul v roce 2014 a zajímavá je také jeho účast coby navigátora kamiónu Liaz, kde výraznou měrou dopomohl k úspěšnému dokončení dakarské premiéry Jaroslava Valtra. Vedle sportovních úspěchů se může ale pochlubit i několika oceněními za záchranu lidského života, ať už od českého olympijského výboru, nebo cenou Fair Play UNESCO.

Peníze hrají vždy velkou roli v jakémkoliv sportovním odvětví a u motoristického sportu to platí dvojnásob. Právě proto se David rozhodl, že část svého rozpočtu se bude snažit nalézt formou tzv. „crowdfundingu“, tedy oslovením svých fanoušků, kteří se mohou různou měrou na jeho účasti podílet. Tato podpora je oboustranná a na fanoušky, kteří jej podpoří, čekají odměny ve formě různých dakarských atributů (samolepky, ale například i roadbook), stejně jako společného endurokurzu s tímhle dakarským bombarďákem.

Zájemci o tuhle podporu všechny důležité a aktuální informace najdou na webu startovac.cz.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist