Pabiška se nedobrovolně vykoupal v řece

Jezdci týmu SP Moto MRG přivítali, že v Jižní Americe alespoň trochu polevila obrovská horka a v sobotu si na Dakaru užívají odpočinkového dne. Ačkoli páteční šestá etapa nebyla tak náročná jako ty předchozí, Štefan Svitko dvakrát havaroval a David Pabiška se nedobrovolně vykoupal v řece.

David Pabiška a Štefan Svitko v pátek zajeli skvělou etapu a oba si polepšili v průběžné klasifikaci, částečně i proto, že havaroval a zdevastoval svou tovární KTM Chaleco Lopez, který po páté etapě figuroval na třetím místě. Chilan musel z Dakaru odstoupit. Svitko postoupil z 13. na 12. pozici a Pabiška poskočil dokonce o tři příčky - z 21. na osmnáctou.
David Pabiška:  "V 6. etapě byla jedna podstatná změna a to počasí. Konečně nebylo takové vedro. Technicky to bylo taky dobré, trochu endurové, přes lesy a přes řeky, kde jsem se v jedné dneska pěkně nedobrovolně vykoupal. Etapa nebyla náročná ani na navigaci, kromě jedné pasáže. Dostali jsme se do odpočinkového dne, uvidíme co nám řekně technika, určitě budeme měnit pár věcí preventivně, ale spíše půjde o důkladnější kontrolu. Pro nás závodníky není volný den úplně dobrý, protože když po dni volna nasedneme znovu na motorku, je člověk ztuhlý a zase se musí dostat do tempa. Ale odpočinek je důležitý."
Štefan Svitko: "Jelo se mi velice dobře, odsadil jsem 7. místo, což je můj nejlepší výsledek na tomto ročníku, sice jsem dvakrát spadl, ale kromě škrábanců se mi nic nestalo. Máme před sebou volný den a dalších 7 etap, motorka je výborně připravená, takže jsem spokojený. Obdržená hodinová penalizace po páté etapě mě mrzí, jezdil jsem okolo waipointu hodně dlouho a najel o 30 km víc. Řešili jsme to spolu s ostatními jezdci s organizátory, ale bohužel ke změně výsledků nedošlo. Volný den samozřejmě věnujeme odpočinku, vypereme si a mechanik se bude věnovat důkladné kontrole motorky."

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist