Ondřej Klymčiw začal na Dakaru s prací reportéra

Rallye Dakar 2019 už klepe na dveře a český tým Klymčiw Racing se postupně dopravil na místo dění v Peru. Manažer týmu Ondřej Klymčiw, který letos závodit nebude, se již pustil naplno do práce reportéra a natočil několik rozhovorů.

Jen pár dní zbývá do startu 41. ročníku Rally Dakar, kterého se i letos účastní český tým Klymčiw Racing. Do jižní Ameriky se tým vydal v několika skupinách a postupně se všichni sešli v peruánské Limě v prvním bivaku. Dlouhou cestu přes oceán má za sebou také Ondřej Klymčiw, který letos na Dakar míří v pozici manažera týmu, mechanika a reportéra týmu a České televize. Ondra po příletu okamžitě začal s rozhovory a jako prvního vyzpovídal Xaviera de Soultraita.

„Pustil jsem se do rozhovorů se závodníky a jako prvního jsem oslovil továrního jezdce Yamahy Xaviera de Soultraita. Probírali jsme jeho závodní strategii. Letos se chce vydat rozumnější cestou a vyčkat na chyby ostatních. Samozřejmě, že bude závodit, ale nepožene se jako blázen. Zároveň mluvil o tom, že motorky čekají tratě, kde den předem jezdila auta. To je extrémně nebezpečné a on proti tomu bojuje, aby se to neopakovalo. To z důvodu, že jsou cesty rozbité a to přináší rizika pádů. Dnes jsem mluvil také s Alešem Lopraisem, který to řekl jasně: přijel sem závodit, ale hlavně kvůli radosti ze závodu a ne výsledku, uvidí se, jak vše dopadne v cíli,“ řekl Ondřej Klymčiw během krátkého volna mezi přípravami na další den a reportáže.

Na to také navázal a promluvil o programu následujících dní: „Se mnou tu nejprve byli jen mechanici, až pak přiletěli všichni ostatní: manželka Tereza spolu s Petrem Vlčkem, pak Skyler a Garret a tím pádem je tým Klymčiw Racing kompletní. Gabriela Novotná z týmu Indigo Racing už také přiletěla. Času už moc není. Kromě toho jsme pozvaní na ambasádu, kam půjdu hlavně poděkovat za to, jak se minulý rok starali o mou rodinu, když jsem ležel v nemocnici.“ Když Peruánci otevřeli přístav, tým Klymčiw Racing spěchal, aby byl mezi prvními ve frontě. Chtěli se co nejdříve dostat do bivaku, umýt, dotankovat auta a jít nakoupit. V pátek všechny čekaly technické a administrativní přejímky a motorky byly odevzdány do parc fermé.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
black-hawk88 přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
mokomido přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist