Milan Engel na Dakaru skončil

Z původních pěti českých motorkářů už pokračují dále na Dakaru jen dva. Středeční desátá etapa se stala osudnou Milanu Engelovi z týmu Moto Racing Group, kterému se v poušti porouchal motocykl. Přes obětavou pomoc týmového kolegy Honzy Veselého se mu nepodařilo druhou část maratonské etapy dokončit. Engel byl přitom před středečním startem za Davidem Pabiškou druhým nejvýše postaveným českým motorkářem (34.) v průběžné klasifikaci a neustále se zlepšoval.

V cíli včerejší etapy už bylo osmdesát motorkářů, ale stále nedojeli jezdci českého týmu Moto Racing Group. Na jejich facebookové stránce byl umístěn tento vzkaz: „Díky zkrácení etapy se organizátorům trochu zmátla časomíra, která ukazovala, že Milan Engel již projel cílovou páskou. Momentalně bohužel čeká pár kilometrů před cílem s technickou závadou na Honzu Veselého, aby se společnými silami dostali do bivaku. Veliká smůla po skvělé etapě, kdy se Milan s přehledem pohyboval v první dvacítce startovního pole." Veselý nakonec dojel se čtyřapůlhodinovou ztrátou na vítěze Štefana Svitka jako 81. Engel ale zůstal na trati.

V noci přišla další zpráva, bohužel smutná, od týmu Moto Racing Group: „Bohužel musíme oznámit, že je pro Milana Engela letošní Dakar minulostí. Vzhledem k tomu, že se mu porucha na motocyklu přihodila ve velmi náročném terénu, nebylo možné jeho motorku na laně odtáhnout Honzou Veselým a pomoci od jiných závodníků se na trati nedovolal. On i celý tým udělal maximum proto, aby mohl dál pokračovat a dostal se na cílovou rampu, ale nyní (23:00) je pro něj na cestě záchranný tým, aby jeho i motorku dostali z pouště do bivaku. Honza Veselý, který měl dnes nehodu s automobilem, je momentálně na cestě do bivaku v konvoji spolu s ostatními členy týmu, kteří ho na cestě doprovázejí v doprovodných autech. Ve čtvrtek pokračuje v závodě,“ ohlásil nakonec tým Moto Racing Group.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist