Martin Michek na tandemu s Vláďou: Šel jsem do toho s vervou

Martin Michek se ještě před týdnem soustředil na poslední etapu Dakaru, ve které se chystal poprat o umístění v Top 10. Jak už jistě všichni víte, útok na desítku se mu podařil, a tím vyrovnal historický úspěch českého jezdce na motorce. Martin se doma pořádně nerozkoukal a už stihl navštívit seriál „motorozhovorů“ Na tandemu s Vláďou, kde se rozpovídal se o vydařeném Dakaru, ale i velkých komplikacích, které mu předcházely. Opravdu to neměl zadarmo a jeho příběh stojí za to si poslechnout.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Letošní Dakar měl na kahánku a do poslední chvíle nebylo jasné, jestli vůbec proběhne. Naštěstí vše klaplo a v kategorii motocyklů se na start postavilo sedm českých jezdců, tedy Milan Engel, Jan Brabec, Libor Podmol, Roman Krejčí, David Pabiška, Ruda Lhotský i náš dnešní host Martin Michek. Ten startoval s týmovým parťákem Milanem Engelem za tým Orion Moto Racing Group a od začátku pořádně topil pod kotlem. Do poslední chvíle nebylo nic jisté, ovšem umístění v Top 10 nebylo nereálné, a to se Martinovi nakonec podařilo urvat. V jednu chvíli to vypadalo dokonce na deváté místo, to ale po penalizaci nakonec bral věčný Martinův motokrosový rival Matthias Walkner z továrního týmu KTM.

Náš tip

NCelý nekrácený rozhovor v mp3 stahujte zde: michek.mp3 nebo si ho poslechněte ve svém Spotify, případně na Apple Podcasts.

Osmnáctinásobný motokrosový mistr republiky, čtyřnásobný mistr Evropy a dvojnásobný vicemistr světa MX3 Martin Michek tedy dokončil letošní Dakar na desátém místě a získal také cenu za druhé místo v kategorii soukromých jezdců. Druhé místo mezi soukromými týmy patří také týmu Orion Moto Racing Group, který už je na Dakaru stálicí a patří mezi respektované týmy. Ale pojďme k Martinovi, který neměl cestu na Dakar vůbec jednoduchou, protože ještě v létě musel bojoval o život v IKEMu, kam byl převezen po kolapsu jater během motokrosového mistráku v Dalečíně. 

Vše se ale v dobré obrátilo, Martin zabojoval a téměř bez přípravy za řidítky rallye speciálu vyrazil na startovní rampu Dakaru 2021. O to větším úspěchem je desáté místo, což je fantastický výsledek nejen pro něj samotného, ale i pro tým, pro český motosport a lidi, co ho poddporovali. Desáté místo je maximum, které český závodník na Dakaru vybojoval a Martin tak vyrovnal výkon Stanislava Zlocha z roku 1998. Zloch si ho vydřel v Africe, kde za sebou musel nechat 170 startujících jezdců a stejně jako Martin jel na mašině KTM, ovšem s větším motorem 660.

Martin Michek určitě nebude jediným "dakaristou", který letos Tandem navštíví. Už nyní se můžete těšit na Romana Krejčího, který povypráví o letošním Dakaru v nemilosrdné kategorii Malle Moto, tedy kategorii bez asistence. 

O čem se mluvilo:

  • Jaký byl letošní Dakar
  • O zdravotních potížích před Dakarem
  • Jak těžké je urvat Top 10
  • O nových pravidlech a bezpečnosti
  • Jaké má Martin plány a na čem chce zapracovat

  Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 30 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
cechradovan přispěl 10 Kč
BlackBlade přispěl 10 Kč
zabl přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist