Manažer Krajčovič: Kontakt s jezdci jen přes sms

Jezdcům SP Moto MRG týmu se včerejší třetí etapa, která byla zatím v letošním Dakaru nejnáročnější, vydařila. Štefan Svitko zajel 8. nejrychlejší čas a posunul se v celkovém pořadí na 10. příčku, David Pabiška skončil na 23. místě, což znamená 25. místo v absolutním pořadí.

Třetí, maratónská etapa ze San Rafaelu do San Juanu zavedla závodníky poprvé do vysokohorského prostředí, kdy se jezdci vyšplhali až 4300 metrů nad hladinu moře. Rychlostní test byl díky podmínkám na trati po nedávných deštích zkrácen o 133 kilometrů a měřil tak 240 kilometrů, ale i tak se jednalo o velmi náročnou etapu. Oba jezdci se připravili na další etapu sami, bez pomoci servisního týmu a asistenčních vozů a už vyrazili do 4. etapy, kde budou rozhodovat nejen jezdecké schopnosti, ale i technický stav motocyklů.
Manažer týmu Ervín Krajčovič: "Celý tým je rád za každou dojetou etapu bez problémů, protože pořadatel nastavil na začátek Dakaru 2014 velmi vysokou laťku obtížnosti. O to více mě těší výsledek, kterého kluci dosáhli. Musím však přiznat, že je pro mě maratónská etapa náročná hlavně tím, že máme s jezdcem kontakt pouze pomocí sms zpráv, bez možnosti jakkoliv pomoci. Tento pocit je pro mě nový a zvláštní, protože v minulosti jsem měl na motocrossových závodech vždy jezdce po závodě v servisním depu. Středeční etapa bude podle informací opět velice náročná a doufáme, že se v ní kluci opět poperou o dobrý výsledek. Budeme jim držet palce, protože to je to jediné, co nyní můžeme."
8. 1. San Juan - Chilecito
Spojovací úseky: 210 km
Rychlostní zkouška: 353 km
Druhá část maratonské etapy přinese do hry mnoho strategie. Nejprve budou na začátku měřeného úseku testovány navigační schopnosti jezdců, později pak příjde na řadu konfrontace s opotřebovanými pneumatikami z předchozího dne. Čekají na ně jak přejezdy řek, sestupy kaňony, ale i široce otevřené terény, kde bude možné předjíždění, při kterém je potřeba nejvyšší opatrnosti a ostražitosti.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist