Kevin Benavides si zlomil zápěstí, Dakar nepojede

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Své už o tom ví i argentinský jezdec Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team), který si v závěrečné přípravě na Rally Dakar 2017 zlomil zápěstí a z nejtěžšího závodu světa se musel odhlásit.

Mladý, teprve sedmadvacetiletý Kevin Benavides patřil k největším překvapením posledního Dakaru. Jako nováček dojel v konečném hodnocení čtvrtý a přesto, že nejel v oficiálních barvách HRC, ale argentinského dovozce této značky, stal se nejúspěšnějším jezdcem Hondy. Japonský gigant si ho ihned po Dakaru vytáhl do svého továrního týmu, se kterým absolvoval celý ročník mistrovství světa dálkových rallye. Se skvělými výsledky (podium na obtížné OiLibya Morocco Rally), nutno podotknout, a tak byl zařazen odborníky na užší seznam favoritů pro Dakar 2017, který startuje už 2. ledna v paraguayském Asuncionu. Vše se pro mimořádně talentovaného mladíka vyvíjelo skvěle, kdyby…

Na závěrečnou přípravu a otestování motocyklu odcestoval Kevin Benavides do slavné chilské pouště Atacama. Poslední den ježdění ale podcenil skok přes malou dunu a následoval ošklivý pád přes řídítka jeho Hondy CRF450. Kvůli velké bolesti v naražené pravé ruce ho převezli k prvnímu lékaři v okolí, kterého sehnali v chilském Iquique. Tam mu zafixovali zápěstí a poslali ho do Salty na pořádné vyšetření. Tam přišel šok: zápěstí je zlomené, operace nutná. Pro Benavidese to znamenalo jediné: konec nadějí pro Dakar 2017, pro Hondu, že přijde o jezdce, kterého už nestačí v uzavřené startovní listině nahradit. „Kevin už má po operaci, nelze vylíčit, jak je zklamaný. Popřáli jsme mu rychlou rekonvalescenci a brzký návrat do seriálu mistrovství světa dálkových rallye, který za nás příští rok opět pojede,“ znělo v prohlášení týmu Monster Energy Honda. Stáj má nyní k dispozici pořád ještě silnou sestavu Joan Barreda (Španělsko), Paul Gonçalves (Portugalsko), Michael Metge (Francie) a Rickyho Brabec (USA).

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist