Honda a Brabec odjíždějí na Dakar za obhajobou

Se zcela jinými úkoly a cíli než poslední roky bude odjíždět na Rallye Dakar tým Monster Energy Honda. Zatímco dosud jeho jezdci zvučných jmen marně naháněli soupeře z továrního týmu KTM, za pár týdnů v lednu budou bránit a obhajovat triumf, který na minulém ročníku slavil Američan Ricky Brabec.

Tým Monster Energy Honda pro 43. ročník Dakaru byl oficiálně představen prostřednictvím celosvětové akce pořádané na sociálních sítích Global Honda Racing. Značka se drží starého dobrého hesla, že vítězná sestava se nemění, a 2. ledna nastoupí na start prologu v saudskoarabské Džiddě Američan Ricky Brabec, Chilan José Ignacio Cornejo, Argentinec Kevin Benavides a ostřílený Španěl Joan Barreda. Všichni čtyři poslední ročník Dakaru dokončili a Brabec se zapsal do historie, a to nejen tím, že si zajistil celkové vítězství, ale také se stal prvním americkým jezdcem, který prestižní rallye vyhrál. Na svém motocyklu Honda CRF450 tak bude mít na Dakaru 2021 číslo jedna na kapotáži. Jediným cílem Hondy je cenný triumf obhájit. Na vítězství v jednotlivých etapách už se dávno nehraje. 

Ricky Brabec ‚je hodně rychlý, mimořádně vyrovnaný ve všech typech terénů a dělá málo jezdeckých chyb. Hodně se zlepšil i v navigaci. José Ignacio Cornejo (č. 4), čtvrtý v minulém ročníku, je vždy v týmu přínosem. Navíc prokázal velkou schopnost rychle se přizpůsobit podmínkám na saúdskoarabském území. Argentinský jezdec Kevin Benavides (# 47), druhý muž konečné klasifikace v roce 2018, je dalším jezdcem, který bude usilovat o celkové vítězství. Už na to dozrál. V letošním roce vyhrál rallye v Andalusii. A Joan Barreda (# 88)? To už je dakarská legenda: Má za sebou 11 ročníků a v současné době je jezdcem s největším počtem vítězných etap. Má jich na svém kontě 24.

Tým má tři nové sponzory. Polská značka Diverse Extreme Team bude mít na starosti oblečení všech členů vítězného týmu Dakaru 2020. Novým technickým sponzorem je barcelonská značka Uniracing, která "ozdobí" všechny čtyři tovární Hondy. Fyzická "údržba" jezdců bude svěřena do velmi schopných rukou společnosti Madform, jejíž krémy a gely budou mít velký význam po vyčerpávajících každodenních bojích v saudské poušti.

Generální manažer Ruben Faria:
„Do zahájení Rallye Dakar nám zbývá pár týdnů. Motocykly a vozidla jsou již na cestě do Džiddy a jezdci absolvují závěrečné testy. Na našem motocyklu budeme mít nalepenou jedničku a jsme na to velmi hrdí, protože to znamená, že jsme v minulé sezóně odvedli skvělou práci. Máme čtyři jezdce se spoustou zkušeností a nemuseli jsme v týmu téměř nic měnit, což je velmi pozitivní, protože se všichni známe a mělo by to být snadné všem se všemi vyjít. COVID-19 narušil naše plány na celý rok, ale doufáme, že na Dakar dorazíme ve skvělé formě a bez jakýchkoli problémů. Odpočítávání právě začalo!"

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist