Helder Rodrigues se vrací k Yamaze

Helder Rodrigues a Honda bylo v posledních dvou letech kvalitní spojení. Ale přece jen vedle Paula Goncalvese a Joana Barredy měl portugalský jezdec v dálkových soutěžích nejméně oslnivé výsledky, a tak není divu, že se nyní vrací k Yamaze.

Helder Rodrigues působil u Yamahy v letech 2010, 2011 a 2012 a v roce 2011 dokonce pro tři ladičky vyhrál titul mistra světa dálkových soutěží v seriálu FIM Cross country World Rallies Championship. Portugalec byl vždy uznáván jako velmi spolehlivý jezdec a týmový hráč s neskutečným citem pro vývoj nových motocyklů. Je jasné, že Yamaha ho (po výbuchu s angažování Cyrila Desprese) chtěla, aby pomohl urychlit vývoj stroje WR450F Rally. Na něm se Rodrigues zúčastní několika dálkových závodů. Kterých přesně, ještě nebylo rozhodnuto. Šestatřicetiletý Helder Rodrigues, pocházející z Lisabonu, má za sebou devět Dakarů. Vybojoval sedm etapových vítězství, z toho tři na Yamaze. V konečném hodnocení nejtěžšího závodu světa stál dvakrát na stupních vítězů. Letos skončil až dvanáctý. 
„Jsem velmi šťastný, že se vracím k Yamaze," uvedl Helder Rodrigues. „S tímto týmem jsem si užil parádní časy, na Dakaru i v závodech mistrovství světa. Máme za sebou roky skvělé práce a já jsme rád, že se budu moci podílet na dalším výboji WR450F Rally. Je skvělé být zase zpátky ve velké rodině Yamahy." I vedení "modrobílých" vyjádřilo svou spokojenost s příchodem staronového jezdce. „Jsme opravdu šťastni, že máme Heldera zpátky," komentoval přestup Alexandre Kowalski, závodní manažer v týmu Yamaha Motor Europe Rally and Enduro. „Rádi bychom se s naším rally programem pohnuli zase víc kupředu a k tomu se on se svými zkušenostmi, vědomostmi a jezdeckým uměním skvěle hodí. Je to fantazie mít zpátky ve svých řadách jezdce, se kterým jsme vybojovali v minulosti tolik vítězství."


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist