Dvanáctý Ondra Klymčiw se těší za dětma a na chalupu

Ondřej Klymčiw zajel na třetí pokus svůj nejlepší Dakar a jeho celkové dvanácté místo by určitě brali i někteří dobře placení tovární jezdci z bohatých týmů. On ale nemá malé cíle, a tak si po dojezdu dnešního posledního měřeného úseku, jak sám říká, zklamáním poplakal za dodávkou. Jednatřicetiletý rodíák z Pardubic už se těší domů a není si nyní zrovna jist, jestli si příští rok dakarské dobrodružství zopakuje.

"Ahoj, tak já vás zdravím z posledního dne na Dakaru. Máme to za sebou. Snažil jsem se do toho dát úplně všechno poslední den, bohužel to nevyšlo na tu desítku. Včera se to trochu podělalo. Ale jsem rád, že jsme v cíli. Po tom všem se to zadařilo. Všichni se tady radujou, já jsem to trochu obrečel za dodávkou, že to neklaplo. Ale to se nedá nic dělat. Těším se strašně domů. Já bych vám chtěl všem strašně poděkovat za to, že jste mi drželi palce. Musím také samozřejmě poděkovat partnerům, kteří prostě nepochybovali o tom, že to zase dokážeme. Trenér Ivan Svědík s fyzioterapeutkou (Lenka Konvalinková) udělali úžasnou práci. Samozřejmě moje rodina v tom má asi největší zásluhu, že při mně stáli. Tým, kterej tady pracoval se mnou, táta můj, Vašek Růžička, skvělý," uvedl jezdec Husqvarny.

"A samozřejmě musím vyzdvihnout Péťu Dokonala, kterej se nám staral o dvě motorky a byly noci, kdy prostě nespal. A motorky dojely ve 100procentním stavu a to je naprosto fenomenální a úžasný. Já mu za to strašně moc děkuju, jsem mu do konce života zavázanej, že nám s tím pomoh. Takže vám moc děkuju. Teď nás čeká 700 kilometrů přejezd do Buenos Aires, kde si dáme nějaký pivo a něco dobrýho. Já už se strašně těším za dětma a myslím, že si ten týden na chalupě zasloužím a že to bude fajn. Příští rok nevím, jak to bude. Potřebuju si porovnat nějaký priority v životě a uvidíme, jak to dopadně všechno. Tak díky a mějte se, čau,” zakončil očividně dojatý Ondřej Klymčiw své poslední video z letošního Dakaru, které natočil bezprostředně po dojezdu dnešního speciálu, jež dojel na dvanáctém místě. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist